logo


Την αναστολή λειτουργίας των δήμων πλην κοινωνικοπρονοιακών δομών την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη πρότεινε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης. Μοναδική εξαίρεση οι τουριστικοί δήμοι, στους οποίους δίνεται το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνοι τους.

Παράλληλα ο κ. Ασκούνης πρότεινε συγκέντρωση όλων των αιρετών την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στο υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στη Βουλή.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και, όπως είπε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, υπό τα χειροκροτήματα δημάρχων και εργαζομένων που βρίσκονταν στην αίθουσα, «θα εξετάσει ακραίες μορφές αντίδρασης όπως παραιτήσεις μελών δημοτικών συμβουλίων».

Επιπλέον, θα ζητηθούν συναντήσεις της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγ. Βενιζέλο.

Υπέρ του λουκέτου επ’ αόριστον στους δήμους τάχθηκαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ. Σ. της ΚΕΔΕ, συμφώνησαν ωστόσο και οι δύο με την πρόταση του κ. Ασκούνη, καθώς θα ληφθούν νέες αποφάσεις την Τετάρτη, ενώ από την πλευρά του το ΚΚΕ ζήτησε την άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.