logo


Την απομάκρυνση των εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων οδοστρώματος- τα γνωστά σαμαράκια- από την οδό Μουσών, ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ποιότητας  Ζωής στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 4 Ιουλίου.

Το θέμα ήρθε στην Επιτροπή κατόπιν αίτησης των Εθελοντών Πυροπροστασίας Ροδόπολης, που με τον εκπρόσωπό τους Απ. Κούνη υποστήριξαν πως τα σαμαράκια δυσχεραίνουν  τη διέλευση τόσο των πυροσβεστικών οχημάτων όσο και ασθενοφόρων σε περιπτώσεις που απαιτείται άμεση επέμβαση.

Να σημειώσουμε εδώ πως σ’ όλο το μήκος του δρόμου υπάρχουν 6 σαμαράκια, με κίτρινη διαγράμιση και προειδοποιητική σήμανση για την ημέρα. Σύμφωνα όμως με την έκθεση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, δεν πληρούν τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές καθώς και τις προϋποθέσεις διατήρησης, μια που έχουν τοποθετηθεί εκεί πριν από 10 και πλέον χρόνια. Μια από τις προδιαγραφές είναι και η τοποθέτησή τους σε απόσταση 20μ. τουλάχιστον από τις διασταυρώσεις με δρόμο ίδιας κατηγορίας, κάτι που δεν ισχύει π.χ. στη διασταύρωση της οδού Ερατούς με τη Μουσών. Επιπλέον δεν υπάρχει επαρκής σήμανση για τη νύχτα, για παράδειγμα ηλεκτροφωτισμός, αντανακλαστικά στοιχεία κ.λπ.

Για το θέμα είχαν κληθεί να γνωμοδοτήσουν και τα Τοπικά Συμβούλια Διονύσου, Ροδόπολης και Δροσιάς, μια που στα διοικητικά τους όρια είναι τοποθετημένα τα σαμαράκια, μόνον όμως το Τοπικό Συμβούλιο του Διονύσου είχε πάρει σχετική απόφαση για αποξήλωση, όπως είχε γράψει η Οδός Διονύσου από το περασμένο φθινόπωρο.

Στην ίδια απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προτείνεται η τοποθέτηση πινακίδων για μείωση ταχύτητας στην αρχή και στο τέλος των γηπέδων της Δροσιάς καθώς και διαγράμμιση διάβασης πεζών, μια που στην περιοχή κυκλοφορεί πολύς κόσμος και ειδικότερα παιδιά.