logo


Όσοι αποφασίσουν να παρακολουθήσουν τον απολογισμό της Διοίκησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου, θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι: Χθες το βράδυ στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου, στη συγκέντρωση της παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία, ο επικεφαλής της και Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, διάβασε επί 45 λεπτά(!) δείγμα, όπως είπε, 25(!!) σελίδων του συνολικού απολογισμού, που κανονικά, όπως επίσης είπε, εκτείνεται σε 50(!!!) σελίδες…

Η ανάγνωση των 25 σελίδων «έδιωξε», όπως ήταν φυσικό, κάποιους παρισταμένους από την αρχικώς γεμάτη αίθουσα, ενώ στη συνέχεια δεν έλειψαν από τους ομιλητές οι αιχμές για εσωστρέφεια, έλλειμμα ενημέρωσης και απογοήτευση των (ξεχασμένων) εκλεκτόρων και των (ανενεργών) επιτροπών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που από χτες μπήκε σε σαφήπροεκλογική φάση.

«Έργο αξιόλογο»

Έτσι χαρακτήρισε το έργο της Διοίκησής του ο κ. Καλαφατέλης απαριθμώντας τομέα προς τομέα τι έγινε τα δυο προηγούμενα χρόνια. Σκιαγράφησε επιπλέον το περιβάλλον στο οποίο κλήθηκε να κινηθεί ο Δήμος Διονύσου, σε συνθήκες Καλλικράτη, οικονομικής κρίσης και αντιπολίτευσης που- πλην φωτεινών εξαιρέσεων- φρενάρει την πορεία του Δήμου.

«Αυτοδιοικητικό δημιούργημα από ανθρώπους με διάθεση προσφοράς» χαρακτήρισε, από την άλλη πλευρά, την Ενωτική Πρωτοβουλία ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι έγινε αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων, που άφησαν απέξω τις κομματικές τους ταυτότητες, απέκτησαν ρυθμό, συνοχή και όσμωση: «Υπάρχει έργο και έχουμε όραμα. Έχουμε θέσει την υποδομή και έχουμε τα εχέγγυα για άλμα της πόλης προς τα εμπρός, διεκδικώντας την πρωτοκαθεδρία».

Όμως, σε καμιά στιγμή του απολογισμού δεν έδωσε ο κ. Καλαφατέλης εξηγήσεις για τα λάθη, τις αστοχίες και τις παραλείψεις που, όπως παραδέχτηκε, έγιναν από τη Διοίκησή του, κάτι που θα έδινε γόνιμο έδαφος για ακόμη γονιμότερη συζήτηση.

Κάποιες από τις αιτίες- «λεπτομέρειες που όμως μπορεί να ακυρώσουν το όλο έργο»- ανέλαβε να απαριθμήσει ο εκ των ομιλητών Μ. Ρέπουλης που αναφέρθηκε στην απογοήτευση όσων ξεχάστηκαν, στο έλλειμμα ενημέρωσης- «για τα Δημοτικά Συμβούλια ενημερωνόμαστε από το blog, τη Διονυσοσκουφίτσα»-, στους  συμβούλους της Διοίκησης που συστηματικά απουσιάζουν με αποτέλεσμα να μην ψηφίζονται σημαντικά ζητήματα στο Δ.Σ., στις επιτροπές δουλειάς που αδράνησαν νωρίς.

Ξεχώρισε επίσης η τοποθέτηση- πρώτη φορά, όπως είπε, γραπτή-  του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θ. Ροΐδη, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον των 5 συναδέλφων του (σ.σ. Γ. Νικητόπουλου, Γ. Ζυγούνα, Σπ. Σπηλιώτη, Κ. Κουριδάκη και Λ. Φέρμελη) που είτε αποχώρησαν είτε διαγράφηκαν από την Ενωτική Πρωτοβουλία, αφού προηγουμένως «πήραν όλες τις εξουσίες που μπορούσαν και επιχείρησαν  να οδηγήσουν την παράταξη στην καταστροφή».

Για ημιτελές έργο, τέλος, μίλησε η κ. Σπηλιοπούλου για την ολοκλήρωση του οποίου απαιτείται χρόνος, συνεργασίες, οργάνωση και γοργός ρυθμός: «Η  λαϊκή εντολή θα έρθει μέσα από την ενεργοποίηση του κόσμου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συγκέντρωση, που σύμφωνα με τον Δήμαρχο θα επαναληφθεί το Σεπτέμβριο, από πλευράς δημοτικών συμβούλων της Διοίκησης παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Ν. Πέππας, Ν. Παππάς, Γ. Κανατσούλης, Δ. Σακελλαρίου και Κ. Κοντάκης, οι Μ. Γαρεφαλάκης, Ηλ. Παπαχαρτοφύλης, Κ. Παλιγγίνης, Ν. Καρυστινός, Τ. Καρασαρλής (που προήδρευε) και οι ανεξάρτητοι Θ. Ροΐδης και Γρ. Ίσσαρης.