logo


Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιείται σήμερα στους δήμους όλης της χώρας ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν έως αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.
Στο μεταξύ συνεχίζεται σήμερα η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκεται η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας των σχολικών φυλάκων, καθώς και το ενδεχόμενο και άλλων σχετικών κυβερνητικών αποφάσεων που αφορούν σε υπηρεσίες και εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το βράδυ, θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας Δημοτικών Υπαλλήλων, για να εκτιμήσει τα δεδομένα, που θα προκύψουν εντός της ημέρας.
Στο μεταξύ, εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, εντός της ημέρας θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του σωματείου ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια.

Πηγή: ota.gr