logo


Πέρα από τους 2.200 σχολικούς φύλακες που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Ιουλίου και τους 3.500 Δημοτικούς Αστυνομικούς που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο το Σεπτέμβριο, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ και Νομικά Πρόσωπα) θα προέλθουν άλλοι 1.500 με 2.000 υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας έως το τέλος του 2013.

Τότε θα πρέπει να έχει εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση που αφορά σε ένα ακόμη κύμα 12.500 συνολικά υπαλλήλων (το οποίο θα προστεθεί στους 12.500 οι οποίοι θα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου).

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από όσα είπαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών Κ. Μητσοτάκης και Γ. Μιχελάκης στη χθεσινή συνάντησή τους με την ΚΕΔΕ.

Στις θέσεις τους καθαρίστριες, υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί διαβεβαίωσαν τους συνομιλητές τους ότι δεν πρόκειται να θιγούν οι καθαρίστριες και οι 8.000 εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις (η μεγάλη πλειοψηφία από τους οποίους – περίπου 6.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης- απασχολούνται σε εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης – ΔΕΥΑ).

Επίσης τους διαβεβαίωσαν ότι η επιλογή των 1.500 με 2.000 «διαθέσιμων» θα γίνει μετά από αξιολόγηση δομών, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, ώστε να ακολουθηθούν ορθολογικοί και αξιοκρατικοί κανόνες και να μη χαθεί χρόνος.

Ως απώτατη προθεσμία ορίζεται ο προσεχής Μάρτιος, καθώς οι δύο υπουργοί φέρεται να είπαν στους Δημάρχους ότι πρέπει να έχουν τελειώσει την αξιολόγηση των δομών και την επιλογή των «διαθέσιμων» το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης άνοιξης, αφού μετά ξεκινά η προεκλογική περίοδος ενόψει των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή: aftodioikisi.gr