logo


Το αίτημα για συνεργασία ανάμεσα στις δημοτικές κινήσεις που το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην πόλη μας ζητώντας ανατροπή του σημερινού μοντέλου διοίκησης του Δήμου, γίνεται όλο και πιο επιτακτικό.

Αυτό τόνισαν οι 48 συμπολίτες μας που έχουν συνυπογράψει την Πρόσκληση ελπίδας, στη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου στη Δροσιά.  Σ’ αυτή τη συνάντηση και στο διάλογο που αναπτύσσεται στην πόλη, συμμετείχαν με αντιπροσωπείες τους η Ομάδα Πρωτοβουλίας, η νεοσυσταθείσα Δημιουργική Ομάδα Διονύσου αλλά και πολλοί ανήσυχοι πολίτες.

Κοινή ήταν η εκτίμηση πως η αλλαγή του σκηνικού στο Δήμο Διονύσου περνάει μόνον μέσα από ευρύτερες, ισότιμες, ειλικρινείς συνεργασίες, που θα κατοχυρώσουν ένα μοντέλο διοίκησης βασισμένο στη διαφάνεια, στην εντιμότητα, στην αποτελεσματικότητα και στη συμμετοχή.

Αποτέλεσμα της παραπάνω συμμετοχικής διαδικασίας ήταν να προστεθούν 12 ακόμη συμπολίτες που συνυπογράφουν την Πρόσκληση Ελπίδας, όπως αναφέρει και το σχετικό Δελτίο Τύπου:

                   Μηνύματα ευρείας συνεργασίας στο  Διόνυσο

Μεγάλη δυναμική αποκτά η προσπάθεια σύγκλισης δημοτικών ομάδων και κινήσεων στο Δήμο Διονύσου. Αυτό αποδείχθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία στην πρώτη συνάντηση των «48», που πριν λίγο καιρό είχαν συνυπογράψει την Πρόσκληση Ελπίδας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς και συμμετείχαν, εκτός από τους 48, αντιπροσωπείες από την Ομάδα Πρωτοβουλίας, που ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες την ίδρυσή της, και τη νεοσυσταθείσα Δημιουργική Ομάδα Διονύσου, καθώς και καινούριοι φίλοι.

Κοινή ήταν η πεποίθηση πως είναι ανάγκη να ανατραπεί το σημερινό σκηνικό αδιαφάνειας, συγκεντρωτισμού και κακοδιοίκησης στο Δήμο και να εφαρμοστεί ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο. Ένα μοντέλο που θα στηρίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, της συμμετοχής και της αποτελεσματικότητας και θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, όχι για να του «χτυπά την πλάτη», αλλά για να διεκδικεί μαζί του.

Τα παραπάνω, όπως συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι, περνούν μόνο μέσα από την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης, τον ειλικρινή διάλογο και τη συνεργασία  σε ισότιμη βάση. Αυτά θα οδηγήσουν την πολυφωνία σε δημιουργική σύνθεση απόψεων και θέσεων και θα επιτρέψουν τη δημιουργία μιας νέας, ενιαίας και στέρεας δημοτικής παράταξης.

Αποτέλεσμα αυτής της πολύ ελπιδοφόρας συνάντησης ήταν να προστεθούν 12 νέοι συμπολίτες μας, που συνυπογράφουν την Πρόσκληση Ελπίδας:

ΑΓΓΕΛΙΚΑΣ ΤΑΣΟΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΦΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΜΙΚΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΠΑΛΑΜΙΔΗ ΠΗΓΗ

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΠΟΠΗ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΤΑΙΖΗ

ΣΕΙΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

      Η Γραμματεία της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ