logo


Η επικινδυνότητα του οδικού κόμβου Πιπεροπούλου, Λ. Ανοίξεως- Σταμάτας, Ειρήνης και   Κουτσουμπρή,  ανάμεσα στις Δημοτικές Κοινότητες Σταμάτας και  Άνοιξης, και η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για το σημείο αυτό, ήταν το θέμα που έφερε για συζήτηση στο πρόσφατο Τοπικό Συμβούλιο της Σταμάτας την Πέμπτη 20 Ιουνίου η τοπική σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Πολίτη Ν. Οικονομίδου.

Όπως είναι γνωστό, οδοσήμανση ΣΤΟΠ υπάρχει μία και μόνο για τους οδηγούς που έρχονται από την Άνοιξη με κατεύθυνση είτε προς τον Αγ. Στέφανο (Πιπεροπούλου) ή προς τη Σταμάτα. Απέναντί τους το οδόστρωμα είναι κατηφορικό και ο δρόμος φαρδύς, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που κινούνται εκεί να αναπτύσσουν συνήθως μεγάλες ταχύτητες. Τούτο αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο για όσους οδηγούς κινούνται επί της Κουτσουμπρή και θέλουν να κατευθυνθούν αριστερά προς την Άνοιξη ή δεξιά στον Άγ. Στέφανο, και ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για όσους κινούνται στο δρομάκι της Ειρήνης, που κυριολεκτικά «βγαίνει» σε τυφλό από άποψη ορατότητας σημείο.

Την επικινδυνότητα του κόμβου έχουν ήδη επισημάνει και Σύλλογοι της περιοχής. Όπως ενημερώνει την Οδό Διονύσου η Πρόεδρος του Συλλόγου Ευξείνου Πόντου Ρ. Πανουργιά, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, ο Σύλλογος επί τρία συναπτά έτη επισημαίνει το πρόβλημα, το εντάσσει στις προτάσεις του και ζητεί τη λύση του.  Επιπλέον  τον περασμένο  Φεβρουάριο ο Σύλλογος Σπάτων επισημαίνει με έγγραφό του προς τη Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας την επικινδυνότητα του κόμβου και προτείνει τη μεταφορά τού ΣΤΟΠ από την άνοδο της Λ. Ανοίξεως- Σταμάτας στην κάθοδο της Πιπεροπούλου.

Για επανειλημμένες αναφορές σχετικά με το θέμα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ν. Παππά έκανε, τέλος,  λόγο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σταμάτας Γ. Κόκκαλης, ο οποίος προσέθεσε πως για τη σωστή οδοσήμανση της περιοχής απαιτούνται περίπου 200(!) ΣΤΟΠ.