logo


Με τη μαζική και δυναμική παρουσία 200 και πλέον κατοίκων από τη Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας της WIND σε κατοικία της περιοχής, δίπλα στα σχολεία της πόλης.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, την οποία οργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων της περιοχής και  στην οποία παραβρέθηκαν οι ντόπιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, ο ιδιοκτήτης της οικίας ενημερώθηκε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην τοποθετούνται κεραίες κινητής μέσα στον οικιστικό και δομημένο ιστό της πόλης.  Πλην όμως, ο ίδιος δήλωσε ενοικιαστής της κεραίας και άρα αναρμόδιος να προχωρήσει ή όχι στην απομάκρυνσή της, και προέτρεψε το Δήμο να απευθυνθεί στη WIND. Από την άλλη πλευρά η εταιρεία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Λινάρδο, δεν προσήλθε σε καθορισμένη για την Παρασκευή  7 Ιουνίου συνάντηση στο Δήμο Διονύσου, ώστε να ενημερωθεί και εκείνη για τις αποφάσεις της πόλης.

Στον ιδιοκτήτη της κατοικίας, τέλος, έχει δοθεί προθεσμία 20 ημερών για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αποξήλωσης της κεραίας. Στο ίδιο διάστημα αναμένεται να καθορισθεί νέα συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους της WIND και του Δήμου, ώστε να γίνει σαφής η θέση της πόλης. «Διαφορετικά οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχισθούν και θα κλιμακωθούν», δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο κ. Λινάρδος.