logo


Υπεγράφη η  συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει τη δέσμευση ως υποστηρικτής του Συμφώνου των Δημάρχων.

Τη συμφωνία υπογράφουν  εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG ENER) ο KlausDieter Borchardt, διευθυντής Εσωτερικής Αγοράς Ενέργειας και εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο Κ. Ασκούνης πρόεδρος της Ένωσης.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων, το οποίο είχε υπογράψει και ο Δήμος Αγ. Στεφάνου και εν συνεχεία και ο καλλικρατικός Δήμος Διονύσου, ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2008 και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες  πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη στροφή της κοινωνίας σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο αστικής ανάπτυξης την Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Με την υπογραφή της παραπάνω συμφωνίας η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει τη δέσμευση να στηρίξει την εφαρμογή τοπικών βιώσιμων ενεργειακών πολιτικών και την κλιματική προστασία, προωθώντας την ενεργειακή απόδοση και τις χρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων το έχουν υπογράψει πάνω από 4.200 δήμοι ανά την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα το Σύμφωνο Δημάρχων έχει υπογραφεί από 97 δήμους, εκ των οποίων οι 38 έχουν ήδη υποβάλει τα Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ).