logo


Έως τα τέλη του 2013 αναμένεται να προωθηθούν οι αναγκαστικές αποχωρήσεις στο Δημόσιο και το κλείσιμο οργανισμών, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη.
Όπως σημείωσε στο Mega, οι αναγκαστικές αποχωρήσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου και των διαδικασιών για τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι οριζόντια.
Σε ό, τι αφορά στον αριθμό τους τον υπολόγισε σε περίπου 4.000. Μέχρι τα τέλη του επόμενο μήνα αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί οι διαδικασίες για τις πρώτες 2.000 αποχωρήσεις και έως το Δεκέμβριο του 2013 υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και για τις υπόλοιπες.
«Οριζόντιες απολύσεις δεν θα γίνουν. Θα τηρήσουμε τον κώδικα και τις διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.

Εντωμεταξύ, την ανάγκη διασφάλισης της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού των Νομικών Προσώπων που θα καταργηθούν στους δήμους όπου ανήκουν, επισημαίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ανακοινώσεις της που απευθύνει τόσο προς την ΚΕΔΕ όσο και προς το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως σημειώνει, το κλείσιμο ενός Νομικού Προσώπου μπορεί να χρειασθεί μήνες. «Προκειμένου» -συνεχίζει – «να προβλεφθούν δυσάρεστες καταστάσεις, οι δήμαρχοι μεμονωμένα, το συνδικαλιστικό τους όργανο, η ΚΕΔΕ, καθώς και το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να εξασφαλίσουν και διασφαλίσουν την ομαλή ροή της διαδικασίας με πλήρη εξασφάλιση του μεταφερόμενου προσωπικού».

Πηγή:ota.gr