logo


Παρόντες στον αγώνα για την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, δήλωσαν γονείς και κάτοικοι του Κρυονερίου, όταν το θέμα ήρθε προ Ημερησίας Διατάξεως στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη 5 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή μαθεύτηκε στην περιοχή πως ιδιοκτήτης επί της οδού Ολυμπιονικών, σε απόσταση αναπνοής από τα  σχολεία και στον υπό ανέγερση Παιδικό Σταθμό τής πόλης, έχει εγκαταστήσει στην οικία του κεραία της WIND, που ήδη λειτουργεί.

Την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Μ. Λινάρδος έφερε το θέμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να επαναβεβαιώσουν παλαιότερη – με αφορμή την κεραία στη Σταμάτα- ομόφωνη απόφασή τους: «Καμιά κεραία κινητής τηλεφωνίας στο δομημένο ιστό της πόλης και απομάκρυνση όλων όσες σήμερα λειτουργούν». Για τη συγκεκριμένη μάλιστα κεραία, ο κ. Λινάρδος τόνισε ότι η Δημοτική Κοινότητα μπορεί να υποδείξει εναλλακτική χωροθέτηση, σε σημείο τέτοιο που δεν θα δημιουργεί κανένα πρόβλημα, «χωρίς να είναι κυριολεκτικά μέσα στα σχολεία μας», όπως είπε.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Κοινότητας ζήτησε να ενημερώνονται οι τοπικοί αρμόδιοι «για τις προθέσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να μην τρέχουμε εκ των υστέρων».

Γενική τοποθέτηση έκανε για το θέμα η επικεφαλής της Λ.Σ. Ζ. Σώκου, που υπογράμμισε πως οι εταιρείες κινούνται με βάση το συμφέρον και το κέρδος τους σε βάρος όμως της υγείας των πολιτών. Μπροστά στις κεραίες που εμφανίζονται σαν μανιτάρια, τόνισε η κ. Σώκου, η Διοίκηση του Δήμου περιορίζεται σε φραστικούς λεονταρισμούς και φαίνεται να επιτρέπει την εγκατάσταση κεραιών στην πόλη. Πρότεινε τέλος η κ. Σώκου συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος: Να απομακρυνθούν άμεσα η κεραία στο Κρυονέρι, αλλά και όλες οι κεραίες στο Διόνυσο, με σαφές χρονοδιάγραμμα. Να μην επιτραπεί η τοποθέτηση καμιάς καινούργιας. Εφόσον οι εταιρείες θεωρούν τις κεραίες απαραίτητες, να τους υποδειχθούν από τους αρμόδιους φορείς σημεία στους γύρω από την Αθήνα ορεινούς όγκους για την τοποθέτηση.

Στις παραπάνω θέσεις συμφώνησε και ο ανεξάρτητος Σπ. Σπηλιώτης που επιπλέον πρότεινε τη σύσταση Επιτροπής που θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.

Να σημειωθεί τέλος πως, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Γ. Κανατσούλη, η παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κεραίες θα συμπεριληφθεί στον Κανονισμό Περιβάλλοντος του Δήμου, ενώ θα προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα σε όσους επ’ αμοιβή εγκαθιστούν κεραίες στα σπίτια τους.

Ήδη για την κεραία οι Σύλλογοι Γονέων έχουν ενημερώσει και βουλευτές της περιοχής, ανάμεσά τους τον Γ. Πάντζα (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), ο οποίος με αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης, Παιδείας και Περιβάλλοντος ζητά να ενημερωθεί για το θέμα, να ακυρωθεί η απόφαση χορήγησης άδειας εγκατάστασης και να απομακρυνθεί η κεραία.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Σάββατο 8/6

Επιπλέον οι γονείς καλούν τους κατοίκους του Κρυονερίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Σάββατο 8 Ιουνίου στις 10 το πρωί στο Γυμνάσιο της περιοχής. Στη συγκέντρωση θα παρευρεθούν ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας.