logo


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου στην Άνοιξη η πρώτη από τις προγραμματισμένες συναντήσεις της δημοτικής παράταξης Συμμαχία για τον Πολίτη, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, την ενημέρωση και εν συνεχεία τη διαμόρφωση συγκεκριμένης άποψης, την οποία η παράταξη θα επικοινωνήσει με τους πολίτες.

Η αρχή έγινε από τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Π. Βορριάς , οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι, ο τοπικός Ν. Αντάπασης, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου Κ. Μπομπής, ο Αντ. Σαρρής κ. ά.

Η συζήτηση περιστράφηκε κατ’ αρχάς γύρω από τα θέματα φυσικού περιβάλλοντος που απασχολούν το Διόνυσο, τα οποία όπως συνομολογήθηκε έχουν γενικότερη σημασία που υπερβαίνει και τον ευρύτερο Δήμο Διονύσου, και αφορούν στο Λεκανοπέδιο, μια που η περιοχή ανήκει στον έναν από τους δυο πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, την Πεντέλη.

Ειδικότερα, απόψεις και θέσεις εκφράστηκαν για το ΤΥΠΕΤ και το Δάσος στην καρδιά της πόλης, το Κόκκινο και το Πλατύ Χωράφι, τα Αλεξανδρέικα και τα Οικοδομικά Τετράγωνα ΑΛΦΑ.

Στο θέμα του ΤΥΠΕΤ η Συμμαχία, σύμφωνα και με το κείμενο εργασίας που δημοσιοποιήθηκε, κατ’ αρχάς συμφωνεί να παραμείνει  η παρούσα χρήση της κατασκήνωσης, ενώ διαφωνεί με το ενδεχόμενο πολεοδόμησης της έκτασης. Και προτείνει παρέμβαση της πολιτείας, που θα μπορούσε να παραχωρήσει στο ΤΥΠΕΤ άλλη έκταση, ίση με αυτή που σήμερα κατέχει στο Διόνυσο, αξιοποιώντας το θεσμό της Τράπεζας Γης.

Την ίδια θέση- της μη πολεοδόμησης- υιοθετεί η Συμμαχία και για το Δάσος, προτείνοντας και πάλι την αξιοποίηση του θεσμού της Τράπεζας Γης.

Να παραμείνει ως έχει ο δασικός χαρακτήρας του Κόκκινου Χωραφιού, αλλά και να υποστηριχθεί η θέση των ιδιοκτητών ώστε να μπει στο Σχέδιο το Πλατύ Χωράφι μετά από ακριβή οριοθέτηση της περιοχής ένταξης , είναι δύο ακόμη συμπεράσματα από τη συνάντηση της Συμμαχίας.

Για τα Αλεξανδρέικα «θέση μας ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων η στήριξη της επιδίωξης των κατοίκων για ένταξη στο Σχέδιο Πόλης.  Προϋπόθεση, η ακριβής οριοθέτηση της περιοχής ένταξης».

Ενώ για τα Ο.Τ. ΑΛΦΑ που «αποτελούν σύνθετη και περίπλοκη περίπτωση» η Συμμαχία αναγνωρίζει ότι υφίσταται κοινωνικό ζήτημα» με όσους έχουν ήδη αγοράσει και κτίσει εκεί και δηλώνει πως θα συνεχίσει τη σχετική συζήτηση.

Μετά το πέρας της συζήτησης αποφασίσθηκε η συζήτηση να επαναληφθεί με την παρουσία στελεχών του Οργανισμού της Αθήνας για περαιτέρω ενημέρωση, να συζητηθούν επιπλέον τα θέματα δομημένου περιβάλλοντος και να τεθούν οι απόψεις της παράταξης σε διαβούλευση.