logo


Μετά την αποτυχία του Δημοτικού Συμβουλίου να εκλέξει Προεδρείο στο Νομικό Πρόσωπο ΕΣΤΙΑ και Αντιπρόεδρο στο ΘΕΣΠΙ στην τελευταία του συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τ. Καρασαρλής ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει Δημοτικούς Συμβούλους, φορείς αλλά και εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, για να συζητήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις του.
«Επειδή προέκυψε αδυναμία κατά την εκλογή προεδρείου στην «ΕΣΤΙΑ», ένα Νομικό Πρόσωπο που έχει νευραλγικό ρόλο στην λειτουργία βασικών κοινωνικών δομών του Δήμου μας, όπως είναι οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί, καλούμε σε διάλογο την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση γύρω από τα πρόσωπα που θα προταθούν για να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ίδιο ισχύει και για την θέση του αντιπροέδρου στον ΟΝΑΠ «ΘΕΣΠΙΣ» του οποίου επίσης η εύρυθμη λειτουργία, είναι πάρα πολύ σημαντική. Επειδή δεν είναι δυνατόν να ζουν με την αγωνία οι εργαζόμενοι στο Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΕΣΤΙΑ» και οι νέοι γονείς που έχουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατό» δήλωσε σχετικά ο κ. Καρασαρλής.

Έτσι, έξι μήνες μετά την πρώτη, επίσης αποτυχημένη, απόπειρα να εκλεγούν Διοικητικά Συμβούλια και Προεδρεία στα δυο κεντρικά Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση, και μάλιστα εξ ανάγκης, για να αρθεί το αδιέξοδο. Η κίνηση, όπως είναι φυσικό, πιστώνεται εξ ολοκλήρου στις παρατάξεις της «κακής» μειοψηφίας, που από την αρχή μετ’ επιτάσεως ζητούσαν- αλλά σε ώτα μη ακουόντων- συναινετικές και συλλογικές διαδικασίες.