logo


Άριστα με τόνο πήραν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ και Στ’ Τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου για την εκδήλωση που διοργάνωσαν με θέμα: «Εξοικονόμηση ενέργειας στο χώρο του Σχολείου». Τα παιδιά ζήτησαν από τον παρευρισκόμενο Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη τη συνδρομή του στην ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση του Σχολείου τους, αλλά και στην τοποθέτηση περισσότερων μπλε κάδων έξω από αυτό. Επιπλέον του επέδωσαν
επιστολή με την οποία τον ενημέρωσαν για τις δικές τους δράσεις στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Τέλος, πρότειναν μία σειρά από ενέργειες που μπορούν να γίνουν στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας, αποδεικνύοντας ότι έχουν προσεγγίσει το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο δήμαρχος από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε μαθητές και εκπαιδευτική κοινότητα για την πρόσκληση, ενημέρωσε τους μαθητές ότι ο Δήμος Διονύσου έχει θέσει ως όραμα της πολιτικής του τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων εντός των ορίων του Δήμου.
Αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει κατατεθεί από τον Δήμο προς το αναπτυξιακό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ για την χρηματοδότηση ενεργειακής αναβάθμισης τεσσάρων Σχολείων της πόλης (Α’ Δημοτικό- Γυμνάσιο- Λύκειο Αγίου Στεφάνου, Γυμνάσιο Άνοιξης και Γυμνάσιο –Λύκειο Δροσιάς) των οποίων η επιλογή όπως είπε έγινε με βάση την παλαιότητα, όπως προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα.
Επίσης γνωστοποίησε στους μαθητές την αντικατάσταση των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού που προχωράει με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, αλλά και για τη συμμετοχή του Δήμου στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» και την εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίου δράσης για την βιώσιμη ενέργεια.
Μέσα από την αξιοποίησή του ο Δήμος επιδιώκει την αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων με νέας ή τη μετατροπή των κινητήρων τους με σύγχρονης τεχνολογίας.
Ακόμη ο κ. Καλαφατέλης αναφέρθηκε στην επιτυχία που υπήρξε στον τομέα της ανακύκλωσης, καθώς όπως είναι γνωστό ο Δήμος Διονύσου κατά το 2012 διπλασίασε τον όγκο των ανακυκλώσιμων υλικών και επιβραβεύτηκε γι’ αυτό με ένα όχημα ανακύκλωσης τελευταίας τεχνολογίας από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης.
Αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις του Δήμου, τη συμμετοχή στην «Ώρα της Γης», στις δεντροφυτεύσεις, αλλά και στις δράσεις καθαρισμού τις οποίες διοργανώνει ή συμμετέχει ενεργά,  στην αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, στην ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου, αλλά και στην υιοθέτηση πράσινων προμηθειών και εξοπλισμών στον Δήμο.
Τέλος ο Δήμαρχος Διονύσου προσκάλεσε μαθητές και δασκάλους στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού «Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» στην Δ.Κ. Σταμάτας.