logo


Επισκέψεις ομάδας Ολυμπιονικών πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της πόλης, μετά και τη συμφωνία για συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Διονύσου και το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών τον περασμένο Απρίλιο.

Ειδικότερα, οι Ν. Συρανίδης, χρυσός Ολυμπιονίκης στη συγχρονισμένη κατάδυση και νέο μέλος του ΘΕΣΠΙ, Β. Πολύμερος δυο φορές Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, Αθ. Αλεξοπούλου πρωταθλήτρια του καγιάκ και εργαζόμενη στο Δήμο και Γ. Ελληνάκη παγκόσμια πρωταθλήτρια και αργυρή Ολυμπιονίκης στο πόλο γυναικών, επισκέφτηκαν το 2ο Δημοτικό Διονύσου, τα Δημοτικά του Αγ. Στεφάνου και το Δημοτικό Σταμάτας και μίλησαν στα παιδιά για την εμπειρία τους αλλά και για τα συναισθήματά τους από τους αγώνες στους οποίους συμμετείχαν.

Οι Ολυμπιονίκες υπογράμμισαν σε όλους τους τόνους, τα θετικά του αθλητισμού, αναφέρθηκαν στην επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν οι ίδιοι αλλά και στο μοναδικό αίσθημα δικαίωσης που ένιωσαν όταν οι κόποι τους ανταμείφθηκαν με κάποιο μετάλλιο ή διάκριση, παροτρύνοντας παράλληλα τους μαθητές να βάζουν στόχους στη ζωή τους και ν’ αγωνίζονται διαρκώς γι’ αυτούς. Τέλος δεσμεύτηκαν ότι στο νέο camp που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου το επόμενο διάστημα στις εγκαταστάσεις του Σχοινιά, θα μάθουν στις μαθήτριες και στους μαθητές των Σχολείων του Δήμου μας, τα μυστικά των αθλημάτων τους.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης σε σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα για τη συμβολή στη διοργάνωση των ενημερωτικών εκδηλώσεων στα Σχολεία, όσο και τo Σύλλογο Ολυμπιονικών Ελλάδας για τη συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί και κατά τη νέα σχολική περίοδο.

σημ. Στη φωτογραφία η Γ. Ελληνάκη εξηγεί στα παιδιά τα μυστικά του πόλο