logo


Με δυο αντιπλημμυρικά έργα- στη Ραπεντώσα και την περιοχή της  Λ. Δημοκρατίας- που πλήττονται ιδιαιτέρως από τις νεροποντές ασχολήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 20 Μαΐου  το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου.

Αναλυτικότερα, στην εισήγησή της για τη Δημοκρατίας η Πρόεδρος του Τ.Σ. Γ. Κακούρη επισημαίνει πως οι κάτοικοι των οδών Μεσσηνίας και Δημοκρατίας  πλήττονται από τα όμβρια της οδού Κορώνης. Το 2009 υπέβαλαν αίτημα στην τότε Διοίκηση να αναλάβουν οι ίδιοι το κόστος για την προσωρινή παροχέτευση των ομβρίων, μέχρις ότου εφαρμοστεί μονιμότερη λύση. Η Διοίκηση είχε αποδεχθεί το αίτημα, αλά το έργο ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.

Η κ. Κακούρη αφού υπενθύμισε πως τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Δημοκρατίας αποτελούν προτεραιότητα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του καλλικρατικού Δήμου τα δύο τελευταία χρόνια, εντούτοις παραδέχθηκε πως «δεν έχει προβλεφθεί  μελέτη ή έστω μικρό τοπικό έργο για την αντιμετώπιση των ομβρίων στην Κορώνης, που συγκεντρώνονται στη Μεσσηνίας και μέσω οικοπέδων πλήττουν ιδιοκτησίες στη Δημοκρατίας». Προσέθεσε όμως πως για το θέμα έχει υπάρξει προφορική συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Γ. Κανατσούλη, ώστε στο σημείο να κατασκευασθούν σχάρες και αγωγοί ομβρίων (σ.σ. το οποίο έργο, πάντως, δεν περιλαμβάνεται στην πρόσφατη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου που συζητήθηκε στις 28 Μαΐου).

Από την πλευρά του ο τοπικός σύμβουλος Τ. Μπάσης της Διοίκησης ανέδειξε, εκτός Ημερησίας Διατάξεως, την ανάγκη να κατασκευασθεί αντιπλημμυρικό έργο στη Ραπεντώσα, στο ρέμα προς το Γερμανικό Νεκροταφείο. Το ρέμα αυτό, ενημέρωσε ο κ. Μπάσης, έρχεται από την Πεντέλη και το λατομείο Διομήδη και συγκεντρώνει τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να χαλάει συνεχώς ο παρακείμενος δασικός δρόμος. Αυτό επαναλήφθηκε στη νεροποντή του Φεβρουαρίου, οπότε και άνοιξαν τεράστια χαντάκια, τα οποία έκλεισε η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με το Δασονομείο Αγ. Στεφάνου. Να σημειωθεί πως ο δασικός δρόμος εξυπηρετεί τους εθελοντές στο πότισμα των δέντρων, τη συντήρηση του δικτύου νερού προς το Γερμανικό Νεκροταφείο και πάνω απ’ όλα την πυροπροστασία, και είχε επισκευασθεί ενάμιση μόλις χρόνο νωρίτερα από τη Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με τα Λατομεία. .

Ο κ. Μπάσης πρότεινε να υποβληθεί αίτημα προς την Περιφέρεια (σ.σ. που πλέον είναι και η αρμόδια για τα ρέματα) για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου, ώστε να περιοριστεί η ορμή των ομβρίων και να προστατευθεί ο δρόμος.