logo


Ακόμη μια ήττα για τη Διοίκηση του Δήμου Διονύσου, που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 28 Μαΐου είδε τις προτάσεις της για Πρόεδρο στην ΕΣΤΙΑ και Αντιπροέδρους και στην ΕΣΤΙΑ και στο ΘΕΣΠΙ να καταψηφίζονται. Και αν για το ΘΕΣΠΙ το κακό είναι μικρό- τουλάχιστον εκεί εξελέγη Πρόεδρος, έστω και οριακά, ο Ν. Καρυστινός – δεν είναι όμως και για την ΕΣΤΙΑ, ακόμη περισσότερο που διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξή της από την κυβερνητική πρόθεση περί κατάργησης των Νομικών Προσώπων των Δήμων.

Στη διάρκεια των σχετικών συζητήσεων οι παρατάξεις της μειοψηφίας κατηγόρησαν τη Διοίκηση του Δήμου και το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, που παρουσίασε τα ονόματα για τη στελέχωση των Νομικών Προσώπων, για «προεκλογική δουλειά»:

«Ο Δήμαρχος θα προσπαθήσει να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στην παράταξή του, και να αυξήσει την εκλογική πελατεία όσων θα προτείνει για το Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό λέγεται εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών συμφερόντων και όχι διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και αξιοποίηση πολιτών», κατήγγειλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Α. Πασιπουλαρίδης.

Μαζί του συμφώνησε από τη Συμμαχία για τον Πολίτη ο Θ. Κυριακόπουλος που μίλησε για «σφιχτό αγκάλιασμα των Νομικών Προσώπων με το Δήμο, το οποίο φαλκιδεύει την ανεξαρτησία τους και υπηρετεί μεθοδεύσεις».

Ενώ ο ανεξάρτητος Γ. Ζυγούνας μίλησε για «φυτευτούς» που θα εξυπηρετήσουν την προεκλογική προπαγάνδα, σε αντίθεση με την πορεία- της ΕΣΤΙΑΣ τουλάχιστον -επί προεδρίας του, οπότε και δεν επέτρεψε τον εναγκαλισμό με τη Διοίκηση, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα παραπάνω φαίνεται πως δεν στερούνται βάσης: Σε πρόταση της δημοτικής συμβούλου Π. Ταουξή (ΑΔΚ) να συμμετάσχουν στο Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ εκ  μέρους των μειοψηφιών περισσότεροι πολίτες, άρα να μείνουν εκτός κάποιοι εκ μέρους της Διοίκησης, ο κ. Καλαφατέλης συμβουλεύτηκε τα χαρτιά του και απάντησε επί λέξει: «Δεν μπορώ να αφαιρέσω άλλους, δεν έχω το περιθώριο»!!!

Θα πρέπει επιπλέον να τονισθεί πως ο προταθείς και πάλι για Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ δημοτικός σύμβουλος Μ. Γαρεφαλάκης, εμφανώς πικραμένος και εκνευρισμένος από τη μη εκλογή του, δήλωσε πως  «επειδή αντιλαμβάνομαι πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, δεν θα ξαναείμαι υποψήφιος για τη θέση αυτή».

Μετά από τα παραπάνω, και με τον κίνδυνο να παραταθεί έτι περαιτέρω η αβεβαιότητα όσον αφορά στην ΕΣΤΙΑ που σήμερα στην ουσία παραμένει ακέφαλη, η Συμμαχία για τον Πολίτη με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Τ. Καρασαρλή ζητεί τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου μέσα στην επόμενη εβδομάδα ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.