logo


Με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 30 Μαΐου στις 8 το βράδυ το Τοπικό Συμβούλιο της Ροδόπολης. Το βασικότερο βέβαια είναι το θέμα των χρήσεων γης στην περιοχή, μια που το πολεοδομικό καθεστώς παραμένει ασαφές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι  να μην μπορούν να αξιοποιήσουν με κανένα τρόπο την περιουσία τους.

Υπενθυμίζεται πως σχετική συζήτηση (σ.σ. η οποία μάλιστα, όπως είναι γνωστό, πήρε κυριολεκτικά εκρηκτικές διαστάσεις)  για τις χρήσεις γης στη Ροδόπολη είχε γίνει και λίγο πριν το Πάσχα στο Τοπικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου Σ. Μαγγίνα  και του τοπικού συμβούλου Μ. Κόκκαλη.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως τα άλλα δυο θέματα που θα απασχολήσουν αύριο το Τοπικό Συμβούλιο είναι η χορήγηση βεβαιώσεων υψομέτρου και η υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας για τη διοργάνωση προγραμμάτων καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Αξίζει όμως να σημειωθεί και τούτο:

Οι Δημοτικές Κοινότητες Ροδόπολης και Σταμάτας είναι, μαζί με την Άνοιξη, λαμπρές εξαιρέσεις στον κανόνα που θέλει τις υπόλοιπες να λειτουργούν περίπου εν κρυπτώ, όσον αφορά στην υποχρεωτική ενημέρωση των πολιτών για τις συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων τους, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.

Έτσι, για παράδειγμα, ο χρόνος για τις συνεδριάσεις στο Διόνυσο φαίνεται να σταμάτησε στις 19 Φεβρουαρίου 2013, για το Κρυονέρι στις 26 Φεβρουαρίου, για τη Δροσιά στις 18 Δεκεμβρίου του 2012 (!) και για τον Άγιο Στέφανο στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 (!). Ειδικά μάλιστα στη Δροσιά οι σχετικές αναρτήσεις, από τον περασμένο Αύγουστο και μετά, περιορίζονται μόνο στην πρόσκληση με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, χωρίς εν συνεχεία να αναρτώνται και οι αποφάσεις. Συνεπώς όσοι πολίτες σ΄ αυτές τις Δημοτικές Κοινότητες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα θέματα που απασχολούν την περιοχή τους είναι καταδικασμένοι στην άγνοια. Και είναι γνωστό πως πολίτης μη ενημερωμένος, δεν είναι καλός πολίτης. Ή όχι;