logo


 

Υπό τη σκιά των όλων και πιο ξεκάθαρων προθέσεων της κυβέρνησης να καταργήσει ή να συγχωνεύσει τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου στην αυριανή του συνεδρίαση θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, και με την εκλογή Διοικητικών Συμβουλίων στο ΘΕΣΠΙ και την ΕΣΤΙΑ.

Εκεί, σύμφωνα και με σχετική δήλωση του Δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη προς την Οδό Διονύσου, θα συζητηθεί και το θέμα της πρόσφατης επιστολής του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας, με την οποία ζητείται λίστα με τα πλήρη στοιχεία όλων των εργαζομένων στα δημοτικά Νομικά Πρόσωπα. Στην ίδια δήλωσή του ο κ. Καλαφατέλης τονίζει: «Έχουμε εκφράσει κατ’ επανάληψη την πλήρη αντίθεσή μας τόσο στο ενδεχόμενο συγχώνευσης ή κατάργησης Νομικών Προσώπων του Δήμου, όσο -και πολύ περισσότερο- στο ενδεχόμενο απόλυσης εργαζομένων. Είναι δύο θέματα που πιστεύουμε ότι εάν εφαρμοστούν έστω και κατ’ ελάχιστο, θα υποβαθμίσουν αισθητά και θα πλήξουν βάναυσα την εύρυθμη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου μας. Φυσικά και δεν θα συναινέσουμε».

Η παραπάνω όμως δεν θα είναι η μοναδική σκιά στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο: Όπως είναι γνωστό οι αποφάσεις για την εκλογή Διοικητικών Συμβουλίων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου (2 Σχολικές Επιτροπές, ΘΕΣΠΙΣ, ΕΣΤΙΑ) απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά από προσφυγές της μείζονος μειοψηφίας (ΑΔΚ). Και στις δυο περιπτώσεις η απόρριψη βασίστηκε σε άστοχη ερμηνεία της σχετικής νομοθεσίας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τ. Καρασαρλή, παρόλο που όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, αναζήτησε τη γνωμοδότηση έγκριτου νομικού της Αυτοδιοίκησης (σ.σ. δεν θα ήταν πιο εύκολο να ερωτηθεί ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου, που απ’ ό, τι μαθαίνουμε αγνοήθηκε παντελώς;).

Έτσι, αναμένεται η μείζων μειοψηφία να θέσει εκ νέου θέμα παραίτησης του Προέδρου, όπως άλλωστε το είχε πράξει και με αφορμή την εκλογή Διοικητικών Συμβουλίων στις Σχολικές Επιτροπές. Πιο συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΔΚ Σ. Σωτηρίου, καταγγέλλοντας τον κ. Καρασαρλή για «χονδροειδή παρανομία» τόνισε: «Τα ανυπόστατα, άλλως ουδέποτε ορισθέντα, ‘διοικητικά συμβούλια’ συνεδρίαζαν και έπαιρναν αποφάσεις, οι δε ανακηρυχθέντες από τον Πρόεδρο, καμώνονταν τους προέδρους τους…

Κε Πρόεδρε, απευθυνόμενοι σε σας, σας καλούμε να παραιτηθείτε από το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν συναισθάνεσθε έστω και κατ΄ ελάχιστον τις σοβαρότατες ευθύνες σας, έπρεπε ήδη να το είχατε κάνει από μόνος σας.

Άλλως, καρφωμένος στην καρέκλα του Προέδρου βλάπτετε το θεσμό που υποτίθεται ότι υπηρετείτε, προκαλώντας και εμάς έναντι του προσώπου σας ως Προέδρου».