logo


Με μια εισήγηση οκτώ (8) αράδων και χωρίς κανένα άλλο στοιχείο , το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση πήρε απόφαση- κενή περιεχομένου τη χαρακτήρισαν ακόμη και σύμβουλοι της Διοίκησης- να μειωθούν οριζοντίως και για όλες τις ιδιοκτησίες οι αντικειμενικές αξίες στο Δήμο Διονύσου κατά 40 %.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του Δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη σε όσους συναδέλφους του από τις μειοψηφίες ζητούσαν σαφή και ξεκάθαρη εισήγηση με απολύτως τεκμηριωμένα στοιχεία: «Πάμε στην ενιαία μείωση του 40% για όλο το Δήμο και ό, τι κερδίσουμε». Για πολιτική απόφαση, εξάλλου, μίλησε λίγο αργότερα ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Σακελλαρίου, που προσέθεσε: «Στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης να μειώνει μισθούς και συντάξεις, εμείς απαντάμε με οριζόντια μείωση αντικειμενικών αξιών και μάλιστα με ποσοστό- έκπληξη».

«Για να είναι άξια προσοχής μια πρόταση μείωσης των αντικειμενικών αξιών, λόγω της σημασίας που έχει για τα έσοδα του κράτους θα πρέπει να βασίζεται σε στοιχεία και να προκύπτει ως λογική συνέπειά τους, και όχι να βάζει αυθαίρετα ένα ποσοστό μείωσης. Μ’ αυτή την έννοια η εισήγηση που έρχεται σήμερα είναι επιεικώς απαράδεκτη και δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για δουλειά αγγαρείας, προκειμένου να ‘ξεχρεωθεί’ η Διοίκηση από αυτή την εκκρεμότητα, ενώ εκφράζει επιθυμία μάλλον παρά δίκαιο αίτημα επαρκώς αιτιολογημένο» υποστήριξε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας (ΑΔΚ) Σ. Σωτηρίου. Θέση την οποία ενστερνίστηκε και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου, που επιπλέον τόνισε πως «αν πάμε χωρίς στοιχεία, και χωρίς να έχει ενημερωθεί και κινητοποιηθεί ο κόσμος, θα γελάνε μαζί μας και θα σπάσουμε τα μούτρα μας. Εκτός και αν πρόκειται για πυροτέχνημα ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών». Αλά και ο ανεξάρτητος Θ. Ροΐδης ζήτησε σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη που θα απεικονίζει την πραγματικότητα των τιμών, «αλλιώς θα μας αγνοήσουν», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του συμβούλου της Δημοτικής Αρχής Ηλ. Παπαχαρτοφύλη: «Βαυκαλιζόμστε με τα δικά μας λόγια και τα ποσοστά, όταν όλοι γνωρίζουμε πως έχει συσταθεί Παρατηρητήριο τιμών αγοράς από την Τράπεζα της Ελλάδας, το οποίο και θα καθορίσει τις αντικειμενικές αξίες».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί η προεργασία που είχε κάνει ο σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Πολίτη Θ. Μπούσμπουρας που στο παρελθόν είχε συχνά θίξει το θέμα, και  ο οποίος πρότεινε ποσοστά μείωσης ή στασιμότητα για κάθε Ζώνη κάθε Δημοτικής Κοινότητας (σ.σ. εξαιρώντας εντούτοις τη Ζώνη 8 στο Κρυονέρι για την οποία πρότεινε αύξηση!)