logo


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Απριλίου η πρώτη συνάντηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Διονύσου με το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, την Αντιδήμαρχο Παιδείας Θ. Σαραντάκη και την (ακόμη τότε, προ ακυρώσεως της σχετικής απόφασης) Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λ. Μήλα.

Κτηριακό, επισκευές- συντηρήσεις και επανακαθορισμός των ορίων των σχολικών μονάδων, καθαριότητα, ενημέρωση για τη μάστιγα των ναρκωτικών, ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους, και οι ανασφάλιστοι μαθητές ήταν τα θέματα που η Ένωση έθεσε προς συζήτηση- σχεδόν τα ίδια που είχαν και πάλι τεθεί τον Ιανουάριο από το απερχόμενο τότε Δ.Σ. «χωρίς όμως κάποια ουσιαστική εξέλιξη», όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων.

Ειδικότερα, και όπως έχει ήδη καταγράψει η Οδός Διονύσου, το κτηριακό είναι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα του Δήμου ενώ «η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της αύξησης του μαθητικού πληθυσμού στα δημόσια σχολεία που ήδη ασφυκτιούν». Σύμφωνα με την Ένωση, η ενοικίαση των διδακτηρίων Καργάκου αποτελεί προσωρινή λύση, ενώ κρίνεται επιτακτική η ανέγερση κτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης στον Άγ. Στέφανο και η εξασφάλιση ενός ακόμη Δημοτικού στη Δροσιά.

Ιδιαίτερος ήταν ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε αναφορικά με την καθαριότητα των σχολείων, τομέα στον οποίο οι γονείς αναγκάζονται πολλές φορές να συνεισφέρουν οικονομικά. Η Ένωση ζήτησε να γίνουν παρεμβάσεις στο Εθνικό  Ίδρυμα Νεότητας ώστε να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία όλη την ημέρα.

Ο καθορισμός εκ νέου των ορίων των σχολικών μονάδων ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη σε αίθουσες διδασκαλίας και η «ασφυξία» σε κάποια σχολεία, ήταν ένα από τα θέματα που απασχολούν την Ένωση- και θα απασχολήσουν προσεχώς και το Δήμο, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Διονύσου, προσθέτοντας πως θα υπάρξει ρύθμιση για τα σχολικά κτήρια που έχουν υπεράριθμο μαθητικό πληθυσμό.

Για την πρόληψη στο θέμα των ναρκωτικών, η Ένωση ζήτησε επιπλέον τη συνέχιση και επέκταση του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ που έχει ήδη ξεκινήσει σε σχολεία του Αγ. Στεφάνου με πρωτοβουλία της, θέμα για το οποίο ο κ. Καλαφατέλης δεσμεύτηκε ότι μετά το Πάσχα θα καλέσει για ενημέρωση τον Αντιπρόεδρο του Κέντρου Κ. Αρβανίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Τέλος, σημαντικότατο είναι το πρόβλημα, που λόγω κρίσης έχει προκύψει με μαθητές που είναι ανασφάλιστοι: Η Ένωση ζήτησε την δωρεάν εξέταση αυτών των μαθητών από όλες τις ιατρικές ειδικότητες, τον εμβολιασμό τους καθώς και την παροχή πιστοποιητικών υγεία για τη συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου τους. Πρότεινε μάλιστα η Ένωση τα παραπάνω να ανατεθούν στο Δημοτικό Πολυϊατρείο, και αν τούτο δεν είναι δυνατό, να υπάρξει συνεργασία με το παράρτημα του ΙΚΑ στο Δήμο μας.

Η Ένωση Γονέων δεσμεύεται πως «θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις με τους υπεύθυνους για την Παιδεία δημοτικούς παράγοντες, με κύριο σκοπό τη διεκδίκηση από τη Δημοτική Αρχή όσων αναλογούν στις αρμοδιότητές της και την προώθηση λύσεων στα προβλήματα των σχολείων μας».