logo


Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσαν στη συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων του ΘΕΣΠΙ και της ΕΣΤΙΑΣ ακυρώθηκαν, όπως είναι γνωστό, πριν λίγες ημέρες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αυτό εντούτοις δεν εμπόδισε τη Δημοτική Αρχή να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του Δ.Σ. μεθαύριο Τετάρτη 15 Μαΐου δύο θέματα που αφορούν σε αποφάσεις των ακυρωμένων αυτών Διοικητικών Συμβουλίων!!!

Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΕΣΤΙΑΣ ύψους σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και για την έγκριση του προϋπολογισμού και του ετησίου προγράμματος δράσης του ΘΕΣΠΙ (σ.σ. υπενθυμίζεται πως το τελευταίο θέμα είχε ξανασυζητηθεί και καταψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο πριν από ενάμιση περίπου μήνα).

Άγνωστοι ακόμη οι λόγοι που επιβάλλουν τη συζήτηση των παραπάνω θεμάτων «εδώ και τώρα», πριν δηλαδή να συγκροτηθούν σύννομα τα Δ.Σ. ΘΕΣΠΙ και ΕΣΤΙΑΣ- τη στιγμή μάλιστα που στην ίδια ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η εκ νέου συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων στις δυο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, μετά την ακύρωσή τους, επίσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πάντως για τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου, οι Ενεργοί Πολίτες Διονύσου κατέθεσαν πρόταση στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν:

«Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, η ευθύνη όλων των δυνάμεων  της αντιπολίτευσης είναι:

*να αποκρούσουν τυχόν νέες μικροπαραταξιακές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής, ώστε να μην της δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει την επικίνδυνη για τους θεσμούς αυταρχική και συγκεντρωτική πολιτική της

*να καταθέσουν μια συνολική εναλλακτική πρόταση, συναινετική και λειτουργική, προς όφελος αποκλειστικά των δημοτών, η οποία θα υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.