logo


Συνάντηση με πρόεδρους των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου είχε την Πρωτομαγιά ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συλλογή κλαδιών και απορριμμάτων, στις αποψιλώσεις ακάλυπτων χώρων, προς αποφυγή αιτιών και τη μείωση του κινδύνου από την πυρκαγιά, ενόψει και της επικείμενης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου. Επίσης συζητήθηκαν τρόποι αποτελεσματικότερου προληπτικού καθαρισμού και συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των εργασιών στην κατεύθυνση αυτή καθ΄ όλο τον μήνα.

Τέλος συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη, επισημάνθηκαν προβλήματα που δημιουργούνται λόγω του ότι αρκετά οχήματα του Δήμου είναι ακινητοποιημένα και αναμένεται η νέα σύμβαση με συνεργείο αυτοκινήτων για την επισκευή τους, ενώ εξετάστηκαν και ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως είναι για παράδειγμα η επούλωση των λακκουβών, ένα έργο που θα ξεκινήσει άμεσα.

«Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή θωράκιση του Δήμου μας, μέσα από μέτρα πρόληψης, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου. Θέλω να ζητήσω για μία ακόμη φορά την ευαισθητοποίηση όλων των συνδημοτών μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, πυρασφάλειας και πυροπροστασίας και να υπενθυμίσω την υποχρέωση των ιδιοκτητών οικοπέδων και επικαρπωτών για τον άμεσο καθαρισμό αυτών» δήλωσε σχετικά μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Καλαφατέλης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου Γ. Λυκάκη, Άνοιξης Μ. Τσιλιγκίρης, Δροσιάς Χ. Ιωαννίδης, Σταμάτας Γ. Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Κ. Κοντάκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Παππάς και καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.