logo


Με τις συμμετοχές- ατομικές ή σε group- περίπου 10 καλλιτεχνικών νεανικών σχημάτων της πόλης, πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου το Θέσπις show. Η εκδήλωση- οντισιόν στην πραγματικότητα! αλλά ουδείς το γνώριζε…- οργανώθηκε από τον Οργανισμό Νεολαίας, Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου και την κριτική επιτροπή για την επιλογή των καλύτερων συγκροτημάτων αποτελούσαν η γνωστή ηθοποιός Τιτίκα Στασινοπούλου και ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και μέλος του Θέσπι Χρήστος Φερεντίνος.

«Θέλουμε η νεολαία μας να έχει τον πρώτο λόγο και να είναι στο προσκήνιο του Δήμου μας. Να έχει τον χώρο και το βήμα να εκφραστεί και η έκφρασή της αυτή, την οποία έχουμε μεγάλη ανάγκη όλοι μας, να φτάσει σε κάθε γωνιά της πόλης μας. Σήμερα θεωρώ ότι κάναμε μία σημαντική αρχή και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωσή της αλλά και στους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες που ήταν καταπληκτικοί. Ως Δήμος θα πραγματοποιήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε για τις νέες γενιές» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης.

Ο πρόεδρος του «ΘΕΣΠΙ» Ν. Καρυστινός από την πλευρά του αφού καλωσόρισε τα παιδιά, τα ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του Δήμου μέσω του Οργανισμού Νεολαίας, Άθλησης και Πολιτισμού, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τη νεολαία.

Κι άλλη οντισιόν μετά το Πάσχα

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, μετά τις γιορτές του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη οντισιόν, ώστε να έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και μαθητές με ταλέντο που δεν κατάφεραν να δώσουν το παρών στην εκδήλωση της Μ. Δευτέρας, ενώ θα ακολουθήσει στις 21 Ιουνίου η γιορτή μουσικής του Δήμου μας και στις 30 Ιουνίου η μεγάλη συναυλία.

Ο Δήμος μας, όπως ανέφερε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αντ. Γάκης που παρακολούθησε την εκδήλωση και απένειμε τα συγχαρητήριά του για την εξαιρετική διοργάνωση και επιτυχία, θα συμμετάσχει στο 1o Youth Music Greece Festival.

Πρόκειται για τον 1ο Πράσινο Μουσικό νεανικό Διαγωνισμό με θέμα το περιβάλλον, τον οποίο διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, και για τον οποίο έχει ήδη σταλεί σχετική ανακοίνωση στα σχολεία του Δήμου.

Το αντικείμενο της διαγωνιστικής διαδικασίας θα είναι η σύνθεση και συγγραφή μουσικού κομματιού με θέμα το περιβάλλον είτε από group νέων ή και με ατομικές συμμετοχές.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, www.Dionysos.gr , αλλά και στην ειδική σελίδα του διαγωνισμού.