logo


Την καθιέρωση του ενιαίου εισιτηρίου 1.40€ στο τμήμα της γραμμής του ΟΣΕ που συνδέει τον Άγιο Στέφανο με την Αθήνα, από 4,30€ που είναι σήμερα, ζητά με Ερώτησή του ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας. Το σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου, ανέδειξε με διαμαρτυρία της η Τοπική Οργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:

«Το τρένο, με αφετηρία το σταθμό Αγίου Στεφάνου και σε συνδυασμό με το μετρό, προσφέρει στους πολίτες του Δήμου Διονύσου γρήγορη και ποιοτική πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας. Σε μια εποχή όμως γενικευμένης συρρίκνωσης των εισοδημάτων, το κόστος των 4,30€ (2,90€ εισιτήριο Αγ. Στέφανος – Αθήνα + 1,40€ ενιαίο εισιτήριο για τα αστικά ΜΜΜ) για μονή διαδρομή ή 7,10€ με επιστροφή (4,30€ + 2,80€), που απαιτείται, είναι δυσβάστακτο αν όχι απαγορευτικό ειδικά για τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν το τρένο.

Η πολιτική αυτή του ΟΣΕ είναι όχι μόνο κερδοσκοπική αλλά και άδικη για τους πολίτες της περιοχής του Δήμου Διονύσου, μιας και ο εν λόγω δήμος ανήκει στον ευρύτερο ενιαίο αστικό ιστό της Αθήνας και έτσι αντιμετωπίζεται από τις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ. Επίσης, ενδεικτικά αναφέρονται οι περιοχές της Μαγούλας και του Κορωπίου, για τις οποίες έχει καθιερωθεί ενιαίο εισιτήριο 1,40 €, ενώ απέχουν περισσότερο από το κέντρο της Αθήνας.

Δεδομένου ότι η μετακίνηση είναι ουσιαστική ανάγκη και όχι πολυτέλεια, για χιλιάδες κατοίκους που καθημερινά μετακινούνται από και προς τον Δήμο Διονύσου,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να καθιερώσει και για τους κατοίκους που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη γραμμή του ΟΣΕ, ενιαίο εισιτήριο 1,40€, αποκαθιστώντας έτσι την ισότιμη μεταχείρισή τους;»

Πολιτικό Γραφείο
Γιώργου Πάντζα
Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Τηλ. 210 3708387
E-mail: gpantzas@parliament.gr