logo


Δελτίο Τύπου

Έγινε με επιτυχία την Τετάρτη 10 Απριλίου η κινητοποίηση στην Περιφέρεια για το θέμα της οργανικότητας και των κενών στα σχολεία μας. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος και πολλοί σύλλογοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η Ομοσπονδία γονέων Αν. Αττικής.

Στη προσπάθεια των προέδρων των Συλλόγων να εισέλθουν στο κτίριο για να συναντήσουν τον Περιφερειάρχη,  ήρθαν να μας προϋπαντήσουν … τα ΜΑΤ, που απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου της περιφέρειας και δεν επέτρεπαν στην επιτροπή των προέδρων των σωματείων να πάει στον περιφερειάρχη. Κάτω από τη μαζική και δυναμική παρέμβαση των συγκεντρωμένων, τα ΜΑΤ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά από λίγο κι η επιτροπή μπήκε στο κτήριο.

Στη συνάντηση που είχαμε μαζί του, ο περιφερειακός διευθυντής προσπάθησε ανεπιτυχώς να καθησυχάσει τους εκπροσώπους μας, λέγοντας ότι «δε μιλάμε για μειώσεις οργανικών αλλά για αυξήσεις», ότι «οι οργανικές θα μείνουν τουλάχιστον όπως έχουν σήμερα», ότι «πρόκειται για λάθος μιας υπαλλήλου» και ότι «σας διαβεβαιώνω εγώ προσωπικά ότι στην Αττική θα αυξηθούν οι οργανικές» κι ότι «θα θεωρήσω τον εαυτό μου αποτυχημένο αν μειωθούν οι οργανικές στην Αττική».  Παρ’όλα αυτά … δεν έδωσε καμιά συγκεκριμένη δέσμευση, ούτε καν για ανάκληση της γνωστής εγκυκλίου. 

Επίσης, στο θέμα των κενών που του θέσαμε  για τα σχολεία της Ανατ. Αττικής, είπε ότι «δεν υπάρχουν πιστώσεις».

Θεωρούμε ότι η σημερινή κινητοποίηση ήταν «μια καλή αρχή» που δείχνει:

Την αποφασιστικότητα  των γονέων και των εκπαιδευτικών  να μην  επιτρέψουν να διαλυθούν τα σχολεία.

Την ανάγκη επαγρύπνησης όλων μας για το καλό των παιδιών μας.