logo


 

Παρόλα τα επεισόδια που αμαύρωσαν τη συνεδρίαση και απαξίωσαν το θεσμό της Δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ευτυχώς υπήρξε απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ροδόπολης την περασμένη Πέμπτη 25 Απριλίου για το φλέγον οικιστικό- πολεοδομικό πρόβλημα της περιοχής:

Με ερώτημα προς την Περιφέρεια αλλά και προς το ΥΠΕΚΑ ο Δήμος θα αναβαθμίσει τις ενέργειές του -και την πίεση- αναφορικά με το πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους της Ροδόπολης τα τελευταία χρόνια. Η σχετική πρόταση του Αντιδημάρχου Οικονομικής Διαχείρισης (και μέχρι τον περυσινό Δεκέμβριο Αντιδημάρχου Ροδόπολης) Ν. Πέππα που έγινε δεκτή και από το Τοπικό Συμβούλιο και από τη Διοίκηση του Δήμου Διονύσου, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πέμπτης, στηρίχθηκε, όπως είπε ο ίδιος, στην παρακολούθηση του θέματος από το 2007, οπότε και εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος, αλλά και στη θητεία του ως τοπικού Αντιδημάρχου τα τελευταία δυο χρόνια.

Παράλληλα με την υποβολή τού παραπάνω ερωτήματος, το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε την επανάληψη της συνεδρίασης με το ίδιο θέμα σε μερικές ημέρες, για να διαπιστωθούν τα όποια αποτελέσματα από τις  ενέργειες της Διοίκησης.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως αφορμή για τη συζήτηση ήταν η άρνηση της Πολεοδομίας Ωρωπίων να χορηγήσει βεβαίωση για χρήσεις γης σε κάτοικο της Ροδόπολης που ζητούσε να αλλάξει χρήση η επιχείρησή του και έθετε και πάλι επιτακτική την ανεύρεση λύσης σχετικά με το πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής. Το θέμα έφεραν προς συζήτηση η δημοτική σύμβουλος της Διοίκησης Σ. Μαγγίνα και ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Μ. Κόκκαλης.

«Ηττοπάθεια»

«Μείζον πολιτικό θέμα που χρειάζεται πυγμή και επιμονή», χαρακτήρισε το οικιστικό της Ροδόπολης η κ. Μαγγίνα που διαμαρτυρήθηκε εντονότατα για τη στάση της Τεχνικής Υπηρεσίας  του Δήμου προς την Πολεοδομία: «Τι ηττοπάθεια είναι αυτή; Αντί να ζητάμε εξηγήσεις και να τους εγκαλούμε που δεν έδωσαν βεβαίωση χρήσης γης, εμείς πάμε και τους ρωτάμε ποιο είναι το ισχύον καθεστώς;», ρώτησε χαρακτηριστικά και ζήτησε «να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο».

Στο ίδιο μήκος κύματος από πλευράς διαμαρτυρίας κινήθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Μ. Κόκκαλης που επιπλέον κατηγόρησε τη Διοίκηση για ολιγωρία στις απαιτούμενες ενέργειες, ενώ  απαίτησε επίσπευση της λύσης του οικιστικού.

Οι καταγγελίες του κ. Κόκκαλη για καφενειακού τύπου συζητήσεις της Διοίκησης για το θέμα, χωρίς την ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου, αλλά και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τους τοπικούς συμβούλους, τους οποίους ο κ. Κόκκαλης απέδιδε στον Αντιδήμαρχο Χωροταξίας Γ. Κανατσούλη, είχαν ως αποτέλεσμα ο τελευταίος να αισθανθεί έντονη αδιαθεσία και να αποχωρήσει. Ακολούθησε το ανήκουστο υβρεολόγιο από τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Χρ. Κλεφτάκη σε βάρος του κ. Κόκκαλη και καταλήξαμε στα θλιβερά  επεισόδια, που πλήγωσαν βάναυσα το θεσμό και της Δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.