logo


Θέμα νομιμότητας της σύνθεσης – άρα και της λειτουργίας- της Οικονομικής Επιτροπής έθεσε στη τελευταία συνεδρίαση της Ο.Ε. ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Α. Πασιπουλαρίδης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πασιπουλαρίδης υποστήριξε πως η Επιτροπή, από την πρώτη κιόλας συνεδρίασή της τον Ιανουάριο του 2013 συνεδριάζει παράνομα ως οκταμελής, παρόλο που η σχετική απόφαση (3/2013) του Δημοτικού Συμβουλίου μιλάει για εννεαμελές όργανο, μια που ο Πρόεδρός της Αντιδήμαρχος Οικονομικής Επιτροπής Ν. Πέππας εξελέγη τότε τακτικό μέλος. Για να γίνει Πρόεδρος της Επιτροπής, υποστήριξε ο κ. Πασιπουλαρίδης, θα έπρεπε να εκλεγεί στη θέση του κάποιο από τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί, δημιουργώντας βάσιμους λόγους για πιθανή ακυρότητα όλων των εντός του 2013 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Δήλωσε μάλιστα ο κ. Πασιπουλαρίδης ότι θα φέρει  το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το συντομότερο δυνατόν, ώστε και το πρόβλημα να θεραπευθεί αλλά και ο Αντιδήμαρχος να προστατευθεί. Μέχρι τότε όμως, θα καταψηφίζει τα θέματα που συζητούνται στην Επιτροπή.

Ο ισχυρισμός του κ. Πασιπουλαρίδη δεν αμφισβητείται ούτε από τον κ. Πέππα ούτε και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που δήλωναν στην Οδό Διονύσου ότι πολλές φορές το έχουν θέσει υπόψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τ. Καρασαρλή αλλά δεν υπήρξε μέχρι στιγμής ανταπόκριση.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως σε πλήρη σύνθεση η Οικονομική Επιτροπή, όπως προέκυψε από τη σχετική απόφαση Δ.Σ., αποτελείται από τους Ν. Πέππα, Δ. Σακελλαρίου, Ηλ. Παπαχαρτοφύλη, Κ. Κοντάκη, Σ. Μαγγίνα από τη Διοίκηση, και Α. Πασιπουλαρίδη, Δ. Ζαμάνη και Θ. Μπούσμπουρα από τις μειοψηφίες, άπαντες τακτικά μέλη, στο σύνολό τους 8 δημοτικοί σύμβουλοι. Αναπληρωματικά μέλη είναι  οι Α. Τζανετή, Χ. Ποτίδης και Ηρ. Χιώτης από τη Διοίκηση, Σ. Σωτηρίου και Κ. Τσαλτούμη από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Με μεταγενέστερη απόφασή του ο Δήμαρχος Διονύσου όρισε Πρόεδρο της Επιτροπής το Ν. Πέππα, δημιουργώντας κενό στη σύνθεσή της, που μέχρι σήμερα επισήμως δεν έχει καλυφθεί. Αυτό το κενό καλύπτεται συστηματικά είτε από τον κ. Χιώτη είτε από την κ. Τζανετή είτε από τον κ. Ποτίδη που ψηφίζουν ως τακτικά μέλη, παραμένοντας εντούτοις  αναπληρωματικά και  αλλοιώνοντας έτσι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπως υποστήριξε ο κ. Πασιπουλαρίδης.