logo


Με πρώτο και βασικό θέμα τις χρήσεις γης συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 25/4 το βράδυ στις 8 το Τοπικό Συμβούλιο της Ροδόπολης, θέμα που έφεραν με παρέμβαση και ερωτήματα προς τους αρμοδίους  ο Αντιπρόεδρος του Τ.Σ. Μ. Κόκκαλης και η δημοτική σύμβουλος από την περιοχή Σ. Μαγγίνα. Αφορμή πήραν οι δύο σύμβουλοι από το παρακάτω περιστατικό:

Κάτοικος και επαγγελματίας στη Ροδόπολη, θέλοντας να αλλάξει χρήση στην επιχείρησή του (σ.σ. από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Παιδικό Σταθμό)  πήγε  στην αρμόδια Πολεοδομία Ωρωπίων, για να ζητήσει βεβαίωση χρήσης γης. Εκεί έκπληκτος συνάντησε άρνηση χορήγησης της βεβαίωσης αυτής, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η επαγγελματική του αποκατάσταση.

Η μεμονωμένη αυτή περίπτωση, εντούτοις, ήταν η αφορμή να τεθεί και πάλι επί τάπητος το οικιστικό πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους της περιοχής εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εμποδίζει κάθε είδους ανάπτυξη στη Ροδόπολη: «Ουσιαστικά το χωριό μας είναι νεκρό, γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα», δήλωσε στην Οδό Διονύσου η κ. Μαγγίνα.

Τα ερωτήματα των δύο συμβούλων απευθύνονται ιδιαιτέρως  προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χωροταξίας και Ποιότητας Ζωής Γ. Κανατσούλη, που επιπλέον είναι και κάτοικος Ροδόπολης και τοπικός Αντιδήμαρχος. Ρωτούν συγκεκριμένα οι δύο σύμβουλοι αν οι αρμόδιοι από πλευράς Δήμου (Αντιδήμαρχος, Τεχνική Υπηρεσία κ.λπ.) είναι ενήμεροι του προβλήματος και ζητούν να μάθουν ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την επίλυσή του.

Επιπλέον, οι δυο σύμβουλοι υπενθυμίζουν πως πέρυσι το φθινόπωρο πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων με πολεοδόμο και δικηγόρο ώστε να εξευρεθεί κάποια διέξοδος στο οικιστικό- πολεοδομικό πρόβλημα της Ροδόπολης, αλλά δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για τυχόν πρόοδο των ενεργειών που τότε είχαν δρομολογηθεί.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως το δεύτερο θέμα που θα συζητηθεί αύριο στο Τοπικό Συμβούλιο είναι η επισκευή της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Ροδόπολη, που- όπως είχε καταγγείλει προσφάτως ο κ. Κόκκαλης- στάζει (σ.σ. όπως και αυτή του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου στη Σταμάτα …)