logo


Πρώτα ήταν η αναστάτωση που έζησε η Δημοτική Κοινότητας Σταμάτας το περασμένο διάστημα λόγω της πληροφορίας που ήθελε τη Διοίκηση του Δήμου να παραχωρεί (σ.σ. δωρεάν; κατά χρήση;) οικόπεδό της στην ΕΥΔΑΠ για την εγκατάσταση αντλιοστασίου ακαθάρτων. Ακολούθησε έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου όπου αποκαλύφθηκε πως ούτε οι τοπικοί σύμβουλοι, ούτε οι φορείς της περιοχής, ούτε ο ίδιος ο ντόπιος Αντιδήμαρχος Ν. Πέππας γνώριζαν το παραμικρό για τις προθέσεις και τις συνεννοήσεις της Διοίκησης του Δήμου με την Εταιρεία και όπου αγανακτισμένος πολίτης που, όπως λέχθηκε, βοηθάει τη Διοίκηση στο θέμα της αποχέτευσης επιτέθηκε μαινόμενος κατά παριστάμενων πολιτών, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής . Εν συνεχεία μικρή ομάδα κατοίκων και αιρετών της Σταμάτας επισκέφτηκαν την περασμένη Δευτέρα αντλιοστάσια της Αττικής για να ενημερωθούν και να δουν με τα μάτια τους πώς λειτουργούν ανάλογες εγκαταστάσεις. Και αφού προηγήθηκαν όλα τα παραπάνω, έφτασε(!) επιτέλους η στιγμή να περάσει το θέμα από το Τοπικό και μετά να πάρει το δρόμο του και για το Δημοτικό Συμβούλιο.(σ.σ. όπως δηλαδή θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή!).

Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο εξής για το θέμα του αντλιοστασίου αποχέτευσης επιβεβαίωσε στην Οδό Διονύσου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Παππάς, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαιτέρως καθησυχαστικός από την επίσκεψη στα αντλιοστάσια: «Επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Μοσχάτο, όπου μας ξενάγησε και απάντησε σε όλες τις απορίες  ο Αναπληρωτής Δ/ντής Δικτύων της Εταιρείας Κ. Παπαδόπουλος και εν συνεχεία πήγαμε σε 2 αντλιοστάσια στο Μοσχάτο, ένα στην Καστέλα και ένα στο Πασαλιμάνι. Πουθενά δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα, και να λάβετε υπόψη πως όλα βρίσκονται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα σε σπίτια. Επιπλέον τα περισσότερα από αυτά έχουν παλιά φίλτρα, ενώ αυτό που θα μπει στο αντλιοστάσιο της Σταμάτας είναι τελευταίας τεχνολογίας».

Για την ιστορία να σημειωθεί πως τον κ. Παππά στην επιτόπια επίσκεψη ακολούθησαν ο Θ. Κυριακόπουλος δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Πολίτη που είχε και την ιδέα, η Αθ. Νικολαΐδου τοπική σύμβουλος από την ίδια παράταξη, ο Π. Ξένος Πρόεδρος του Συλλόγου Προκονήσου (σ.σ. στην είσοδο της Προκονήσου, στη γωνία Μεγ. Αλεξάνδρου και Παπανικολή,  βρίσκεται το οικόπεδο για το αντλιοστάσιο) και η κ. Παρδαλού, που μένει ακριβώς δίπλα.