logo


Μετά από συντονισμένες κινητοποιήσεις από τους Συλλόγους Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Αγ. Στεφάνου καθώς και την Ένωση Γονέων Διονύσου, με αποκορύφωμα τη συμβολική κατάληψη του σχολικού κτηρίου την περασμένη Δευτέρα 15 Απριλίου, το ΙΕΚ Αγ. Στεφάνου, που σήμερα συστεγάζεται με το Γυμνάσιο και το Λύκειο, τελικώς μεταφέρεται στο κτήριο των (πρώην)  Σχολών Καργάκου στη Σταμάτα μέσα στο Πάσχα.

Στη σχετική ανακοίνωση των δυο Συλλόγων Γονέων αναφέρεται χαρακτηριστικά η δυσκολία συνεννόησης καθώς και η  έλλειψη αυτενέργειας και  αποφασιστικότητας που συνάντησαν από πλευράς Δήμου αλλά και Υπουργείου όσο διήρκεσαν οι σχετικές συνεννοήσεις, ενώ για άλλη μια φορά τονίζεται η επιτακτική ανάγκη ίδρυσης και άλλων σχολικών χώρων στην πόλη, μια που το πρόβλημα του κορεσμού των σχολείων θα οξύνεται με την πάροδο του χρόνου. Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Για πολλοστή φορά αποδείχτηκε ότι αν δεν υπάρξει πίεση από τους άμεσα ενδιαφερόμενους οι λύσεις δεν έρχονται ακόμα κι αν αυτές είναι κοινά αποδεκτές. Τόσο από το  Δήμο όσο και από το Υπουργείο αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έλλειψη αυτενέργειας, αποφασιστικότητας και δυσκολία συνεννόησης. Το σίγουρο είναι ότι τώρα πλέον έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία στην επικοινωνία μας με τέτοιους φορείς.

Το μέτρο της μεταστέγασης του ΙΕΚ θα δώσει μια προσωρινή λύση  στο κτιριακό πρόβλημα για τρία  περίπου χρόνια αν κάθε  χρονιά στην Α’ Γυμνασίου δημιουργούνται 4 τμήματα, έναντι των τριών που δημιουργούνταν τις περασμένες χρονιές.. Άρα το πρόβλημα θα παρουσιαστεί οξύ μπροστά μας σε λίγα χρόνια και τότε δεν θα έχουμε κανένα ΙΕΚ για να απομακρύνουμε ώστε να πάρουμε ανάσα.

Λύσεις, όπως η διπλοβάρδια ( λειτουργία των σχολείων πρωί – απόγευμα ) ή συμπτύξεις σε   30νταρια τμήματα που επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας με αρνητικές συνέπειες στη μάθηση των παιδιών μας  δεν θα τις επιτρέψουμε.

Αυτό μας οδηγεί στην αναγκαιότητα να αγωνιστούμε άμεσα και συντονισμένα για τη δημιουργία ενός νέου εκπαιδευτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Αγ. Στέφανο. Με δεδομένη τη μέχρι σήμερα στάση όλων των δημοτικών αρχών αλλά και το πρόβλημα του χαρακτηρισμού ως δασικής έκτασης όλου σχεδόν του Αγ. Στέφανου απαιτείται κατ αρχήν η ενεργοποίηση της πλειοψηφίας των γονέων.

Από πλευράς μας δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να κινητοποιήσουμε τους γονείς  γιατί πιστεύουμε  ότι μόνο  ο αγώνας και η διεκδίκηση μπορούν να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Παράλληλα δηλώνουμε ότι θα είμαστε σε εγρήγορση και θα παρακολουθούμε από κοντά τη διαδικασία της μεταστέγασης του ΙΕΚ.

Τα ΔΣ

των Συλλόγων Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Αγ. Στεφάνου»