logo


Νέος γύρος κινητοποιήσεων αναμένεται στη Σταμάτα, μια που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες και έγγραφα που δείχνουν πως η COSMOTE καθόλου δεν έχει εγκαταλείψει την πρόθεσή της να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή.

Οι πληροφορίες και τα έγγραφα με ημερομηνία 10 Μαρτίου, που αποκάλυψε η δημοτική κίνηση Ενεργοί Πολίτες Διονύσου, μιλούν για αλληλογραφία και προφορικές συνεννοήσεις μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και της COSMOTE, με αντικείμενο την εγκατάσταση νέας κεραίας κοντά στην υδατοδεξαμενή της Σταμάτας. Η νέα αυτή κεραία κρίνεται απαραίτητη από την εταιρεία μια που «παρατηρείται μείωση   στην ποιότητα- ταχύτητα των παρεχομένων υπηρεσιών καθώς και στη χωρητικότητα του δικτύου», όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της COSMOTE.

Η υπόδειξη μάλιστα του νέου χώρου, όπως λέει το έγγραφο, έγινε από την ίδια τη Διοίκηση του Δήμου μετά από προφορικές συνεννοήσεις της με την COSMOTE. Ενώ, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η εγκατάσταση του νέου Σταθμού Βάσης θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησής του, δηλαδή την εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας εγκατάστασης- βεβαίωση πληρότητας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου (Ε.Ε.Τ.Τ.)

Προτίθεται, τέλος, η εταιρεία, εφόσον και ο Δήμος συμφωνεί, να οργανώσει σχετική παρουσίαση- ενημέρωση για τη συγκεκριμένη πρόταση από εξειδικευμένους εκπροσώπους  της στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αν χρειαστεί περαιτέρω τεκμηρίωση.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου, όπου και αποκαλύπτουν τα σχετικά με τη νέα κεραία οι Ενεργοί Πολίτες Διονύσου θέτουν και συγκεκριμένα ερωτήματα προς το Δήμαρχο Διονύσου:

«1.Με βάση ποια κριτήρια υποδείχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος μετεγκατάστασης της;

2. Ποιος αποφάσισε και υπέδειξε το νέο χώρο;

3. Υπήρξε πρόνοια διερεύνησης των συνεπειών από την λειτουργία της κεραίας στο συγκεκριμένο σημείο και αν ναι, από ποια υπηρεσία του Δήμου (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Τεχνική Υπηρεσία);

4. Γιατί δεν ενημερώθηκε μέχρι σήμερα και δεν ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας;

5. Αφού ο κ. δήμαρχος Διονύσου, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, συναίνεσε για την εγκατάσταση της νέας κεραίας σε δημοτικό χώρο, με ποιους όρους και ποιο τίμημα θα γίνει αυτή;

Η δημοτική κίνηση ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ  ζητούμε πλήρη και άμεση ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, πριν υπάρξει οποιαδήποτε δεσμευτική απόφαση. Είμαστε πλήρως αντίθετοι σε παρόμοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις, που αγνοούν συστηματικά την τοπική κοινωνία και επιβάλλουν de facto προειλημμένες άνωθεν αποφάσεις».

Κατηγορηματικός πάντως για το θέμα εμφανίζεται με δηλώσεις του στην Οδό Διονύσου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και κάτοικος Σταμάτας Ν. Παππάς: «Η απόφασή μας ήταν και παραμένει: Καμιά κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Ούτε υπάρχει ανάμεσα στο Δήμο και στην COSMOTE καμιά προσυμφωνημένη θέση για κεραία».