logo


Με κυρώσεις απειλεί το υπουργείο Εσωτερικών 217 δήμους- ανάμεσά τους και το Δήμο Διονύσου– οι οποίοι δεν έχουν καταχωρήσει ακόμη τα οικονομικά στοιχεία του 2012 αλλά και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013 στον Κεντρικό Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠ.ΕΣ, με αποτέλεσμα να «εντοπίζονται ελλείψεις που παρακωλύουν την πλήρη λειτουργία του Κ.Κ.Δ., και προκαλούν χρονική υστέρηση στη μετάβαση στο συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του αυτοδιοικητικού ιστότοπου aftodioikisi.gr, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδης «η απουσία μέρους ή συνόλου των οικονομικών στοιχείων από τον κόμβο δύναται να επισύρει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις», οι οποίες  αφορούν «παρακράτηση της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, πρόστιμο επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διοικητικές κυρώσεις».

Ανάμεσά τους οι δήμοι Αθηναίων, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης,  Περιστερίου, Πατρέων, Βόλου, Ιωαννιτών, Καβάλας αλλά και ο Δήμος Καλλιθέας, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.

51.    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

52.   ΓΡΕΒΕΝΩΝ

53.    ΔΕΛΦΩΝ

54.    ΔΕΣΚΑΤΗΣ

55.    ΔΙΟΝΥΣΟΥ

56.    ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

57.    ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

58.    ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

59.    ΔΟΜΟΚΟΥ

60.   ΔΡΑΜΑΣ

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικής Διαχείρισης Ν. Πέππα στην Οδό Διονύσου, διευρυμένη συνάντηση ανάμεσα σε δημοτικούς παράγοντες και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 18 Απριλίου. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το ζήτημα του Παρατηρητηρίου, ιδιαιτέρως όσον αφορά στη στοχοθεσία εσόδων και εξόδων των Δήμων. Επ’ αυτού ο κ. Πέππας δήλωσε στη συνάντηση πως εκτιμά ότι ο Δήμος Διονύσου θα είναι έτοιμος να υποβάλει τη στοχοθεσία του μέσα στο Μάιο, ιδιαιτέρως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός πως όλες οι δημοτικές υπηρεσίες εργάζονται εντατικότατα γι’ αυτό. Δεν παρέλειψε εξάλλου να αναφέρει τη σωρεία προβλημάτων που κλήθηκε η Διοίκηση του Δήμου να επιλύσει, με την ένωση 7 διαφορετικών ΟΤΑ, την ενοποίηση των υπηρεσιών, την- ακόμη σε εκκρεμότητα- ενοποίηση των δημοτικών τελών, κ.λπ.