logo


Από το Σεπτέμβριο του 2011, καταγγέλλει η Δ. Πολύζου, πρώην τοπική σύμβουλος της Ροδόπολης και στέλεχος της δημοτικής κίνησης Ενεργοί Πολίτες Διονύσου, έχει υποβληθεί στη Διοίκηση του Δήμου γραπτό ερώτημα σχετικά με την αναγκαιότητα ίδρυσης Παιδικού Σταθμού στην Κοινότητα. Το ερώτημα, που τότε συνυπέγραφαν εκτός από την κ. Πολύζου, η τοπική σύμβουλος Ευ. Θεοδώρου (ΑΔΚ) και ο δημοτικός σύμβουλος (ΑΔΚ) Π. Τσούκας, απευθυνόταν προς το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ροδόπολης Β. Κλεφτάκη και τον Πρόεδρο- τότε- της ΕΣΤΙΑΣ  δημοτικό σύμβουλο Γ. Ζυγούνα.

Δυο μήνες αργότερα ο κ. Ζυγούνας τους κοινοποιεί την απάντησή του, την οποία απευθύνει πρωτίστως στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου (σ.σ που αποτελείται από τους 6 Αντιδημάρχους και το Δήμαρχο) και προς τον Πρόεδρο του Τ.Σ. και όπου τονίζει την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Παιδικού Σταθμού στην περιοχή, ιδιαιτέρως μάλιστα μετά την καθυστέρηση λειτουργίας του Σταθμού δωρεάς Μ. Κουκουτσέα στο Διόνυσο. Στην απάντηση του κ. Ζυγούνα αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αναγκών των γονέων και με δεδομένη την πολιτική βούληση της Διοίκησης του Δήμου να λειτουργήσουν και άλλες δομές επιπλέον αυτών που λειτουργούν, και μετά την εμπλοκή της μη λειτουργίας του Παραρτήματος Διονύσου (δωρεά Κουκουτσέα), κρίνουμε απαραίτητο όπως μεριμνήσετε να διαμορφωθεί η αίθουσα που έχει εξευρεθεί στη Δ. Κ. Ροδόπολης και εφόσον υπάρξει το αναγκαίο προσωπικό, εκπαιδευτικό και βοηθητικό, να είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε στο συγκεκριμένο χώρο Παιδικό Σταθμό.

Από τότε, καταγγέλλει η κ. Πολύζου, πέρασαν 13 μήνες απόλυτης απραξίας. «Έτσι, στις 14 Δεκεμβρίου 2012 επαναφέραμε ξανά μαζί με την κα Θεοδώρου στο Τοπικό Συμβούλιο Ροδόπολης το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού. Επίσης, με προφορικές ερωτήσεις μας θέσαμε πολλές φορές το πρόβλημα στον κ. Δήμαρχο Διονύσου. Η απάντησή του ήταν ότι, είναι εύκολο η αίθουσα να μετατραπεί σε Παιδικό Σταθμό αλλά ίσως το πρόβλημα βρίσκεται στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για την μετατροπή της αίθουσας. Απαιτούμε να μας δώσει ο Δήμος, επιτέλους, μια έγκυρη απάντηση για τις πραγματικές προθέσεις του και όχι ανέξοδες υποσχέσεις. Να περιμένουμε ακόμη για ένα θαύμα;».

Να σημειωθεί εδώ πως η Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης, στον τομέα της εκπαίδευσης και της πρόνοιας ίσως είναι η πλέον παραμελημένη του Δήμου Διονύσου: Ούτε ΚΑΠΗ έχει, ούτε Παιδικό Σταθμό, ενώ μετά και την απόφαση της πρώην Υπουργού Παιδείας Ευ. Χριστοφιλοπούλου να κλείσει το Γυμνάσιο της περιοχής, δεν έχει ούτε κτήριο δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.