logo


 Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η «συνάντηση κορυφής» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ανάμεσα σε εκπροσώπους των παρατάξεων με σκοπό την ψήφιση της απογραφής της δημοτικής περιουσίας, με καθυστέρηση 2,5 χρόνων!

Στη συνάντηση προσήλθαν από πλευράς Διοίκησης του Δήμου ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τ. Καρασαρλής, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικής Διαχείρισης Ν. Πέππας, Διοικητικών Υπηρεσιών και Εσόδων Δ. Σακελλαρίου, Χωροταξίας Γ. Κανατσούλης, Παιδείας Θ. Σαραντάκη και ο δ.σ. Χρ. Παπαβασιλείου για την Ενωτική Πρωτοβουλία. Εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας (ΑΔΚ) παρίσταντο οι Σ. Σωτηρίου και Δ. Ζαμάνης, από τη Συμμαχία για τον Πολίτη η Λ. Παπαπαναγιώτου και από τους ανεξάρτητους η Λ. Φέρμελη. Δεν προσήλθε στη συνάντηση η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ επιπλέον παρευρίσκονταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αν. Μαλάτος και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου.

Η συζήτηση, όπως άλλωστε αναμενόταν, επικεντρώθηκε εν πολλοίς στα Οικοδομικά Τετράγωνα με την ένδειξη ΑΛΦΑ, για τα οποία η Διοίκηση του Δήμου επιφυλάσσει διαφορετική μεταχείριση, αναλόγως αν βρίσκονται στη Ροδόπολη ή στο Διόνυσο: Στην μεν πρώτη περίπτωση αποδίδονται κανονικά στους ιδιοκτήτες τους, ενώ στη δεύτερη αποδίδονται στο Δήμο ως κοινόχρηστα και οι ιδιοκτήτες τους θεωρούνται καταπατητές.

Στο θέμα ακριβώς της διαφορετικής μεταχείρισης στάθηκε ιδιαιτέρως με ερώτημά του προς την Αντιδήμαρχο Διονύσου ο κ. Ζαμάνης, για να εκμαιεύσει τελικώς την απάντηση πως ο Δήμος οφείλει να αντιμετωπίσει το εν λόγω ζήτημα με ενιαίο τρόπο. Ενώ νέο στοιχείο που αποδεικνύει πως ούτε και αυτή η απογραφή- η πρώτη είχε απορριφθεί πέρυσι από το Δ.Σ.- είναι ορθή έφερε στο φως ο κ. Σωτηρίου: Δεκάδες στρεμμάτων στο Κρυονέρι, που δεν έχουν δηλωθεί από το Δήμο ως περιουσία του, εντούτοις εμφανίζονται στην απογραφή ως δημοτική περιουσία!

Εντύπωση τέλος προκάλεσε η –μόνιμη το τελευταίο διάστημα- επωδός της Διοίκησης του Δήμου: «Ψηφίστε (σ.σ. την απογραφή, εν προκειμένω) για να λειτουργήσει ο Δήμος και μετά διορθώνουμε τα λάθη». Και δεν αναλογίζονται σε τι περιπέτειες- και οικονομικές-  θα είχε μπει ο Δήμος, αν οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν ανταποκριθεί πέρυσι θετικά στο ίδιο αίτημα και είχαν εγκρίνει  την απογραφή των 250.000.000 ευρώ, έναντι της ορθότερης(;) φέτος απογραφής των 50.000.000 ευρώ!

Πάντως, και τηρώντας τη δέσμευσή του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. φέρνει το θέμα των ΑΛΦΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Δευτέρα 22 Απριλίου, παρά τις σφοδρές, όπως μαθαίνουμε, αντιδράσεις και αντιρρήσεις στελεχών της Διοίκησης.