logo


Στη σύσταση ομάδων εργασίας προχώρησε με πρόσφατη απόφασή του ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης. Οι εν λόγω ομάδες, που θα αποτελούνται από δημοτικούς συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες και ιδιώτες, θα δουλέψουν για τη μελέτη και επεξεργασία δύο θεμάτων ιδιαιτέρως σοβαρών για την πόλη:

1) την ενοποίηση των τελών του Δήμου, μια που ως γνωστόν σήμερα άλλα τέλη πληρώνει, για παράδειγμα, η δημοτική Κοινότητα Διονύσου και άλλα το Κρυονέρι. Η ενοποίηση των τελών αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας (σ.σ. «αν ένας Δήμος, τότε και ενιαία τέλη», τονίζουν χαρακτηριστικά).  Για το θέμα υπήρξε, επιπλέον, προσφυγή τριών συμπολιτών μας προς το Συνήγορο του Δημότη, που με πρόσφατη γνωμοδότησή του, τους δικαιώνει και επιβεβαιώνει την ανάγκη για ενοποίηση των τελών.

2) τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην περιοχή μας, αίτημα που κατά καιρούς έχει αναδειχθεί, ιδιαιτέρως από το δημοτικό σύμβουλο της Συμμαχίας για τον Πολίτη Θ. Μπούσμπουρα.

Η ομάδα εργασίας για την «Ενοποίηση των τελών του Δήμου Διονύσου» αποτελείται από:

Τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού Δ. Σακελλαρίου (Πρόεδρος), τον προϊστάμενο του Τμήματος Εσόδων & Περιουσίας του Δήμου Δ. Αλεξανδρή, τον ιδιώτη Αντ. Παπαντωνίου με αναπληρωτή του τον Αντ. Σαρρή (εκ μέρους της Συμμαχίας) και την  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου.

Η δεύτερη ομάδα εργασίας για την μείωση των αντικειμενικών αξιών αποτελείται από:

Τον Αντιδήμαρχο Οικονομικής Διαχείρισης Ν. Πέππα (Πρόεδρος), τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού Δ.Σακελλαρίου, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Χρ. Παπαβασιλείου, τον προϊστάμενο του Τμήματος Εσόδων & Περιουσίας του Δήμου Δ. Αλεξανδρή, το δημοτικό σύμβουλο Συμμαχίας για τον Πολίτη Θ. Μπούσμπουρα με αναπληρωτή του τον ιδιώτη Κ. Κωνσταντινίδη, την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου και τον Γ. Κριεμάδη, κάτοικο της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας.