logo


Για εξαρχής κατασκευαστικά προβλήματα στη στέγη του Νηπιαγωγείου Σταμάτας  που στάζει από πέρυσι τον Οκτώβριο, κάνει λόγο ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου Σ. Ραφτόπουλος μιλώντας στην Οδό Διονύσου. Ο κ. Ραφτόπουλος επισκέφτηκε, όπως μας είπε, ο ίδιος τη στέγη μαζί με τον ταμία του Συλλόγου Σ. Διάκο, που είναι πολιτικός μηχανικός, και διαπίστωσαν πως η στέγη του σχολείου έχει σοβαρές κατασκευαστικές αστοχίες. Αυτές προκάλεσαν την υγρασία, με αποτέλεσμα η στέγη να στάζει, η υγρασία να έχει μεταδοθεί και στο παρακείμενο Δημοτικό, τα νήπια- 40 συνολικά-  να έχουν μεταφερθεί όλα σε μια αίθουσα και οι μεταδοτικές ασθένειες να κάνουν θραύση.

Το πρόβλημα της στέγης του Νηπιαγωγείου Σταμάτας ήταν το πρώτο θέμα που συζήτησε η Σχολική Επιτροπή Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης την περασμένη Παρασκευή 12 Απριλίου, σύμφωνα και με τη σχετική δέσμευση της Προέδρου της Επιτροπής Λ. Μήλα. Στη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάσθηκαν οι παλαιότερες προσφορές από εργολάβους για την επισκευή της στέγης των 120 τ.μ., οι οποίες κυμαίνονται από 5.400 μέχρι 6.500 ευρώ. Αποφασίστηκε πάντως η επανάληψη της διαδικασίας με νέες προσφορές, που αναμένεται να κατατεθούν μέχρι την προσεχή Πέμπτη οπότε και θα γίνει συνεδρίαση της Σχ. Επιτροπής την Παρασκευή, ώστε τα μέλη να τις αξιολογήσουν και να αποφασίσουν σχετικά.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ραφτόπουλο, μετά το Νηπιαγωγείο, σειρά έχει η στέγη του Δημοτικού σχολείου της Σταμάτας, συνολικού εμβαδού 250 περίπου τετραγωνικών, στην οποία επίσης εντοπίζονται οι ίδιες κακοτεχνίες.

Πράγμα που γεννά εύλογα ερωτηματικά, όπως δηλώνει στην Οδό Διονύσου η πρώην Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Λ. Φέρμελη: «Η Επιτροπή, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και επισκευή σχολείων αλλά σε εργασίες μικρής κλίμακας. Για τα υπόλοιπα, αρμόδιος είναι ο Δήμος, που και εντάσσει τα έργα σε σχετικές συνολικές εργολαβίες για όλα τα σχολεία αλλά και τα επιβλέπει με την Τεχνική Υπηρεσία του. Αν γίνει η στέγη του Νηπιαγωγείου, κόστους ας πούμε 6000 ευρώ, και εν συνεχεία  του Δημοτικού, διπλάσιου κόστους, τότε θα φτάσουμε αναπόφευκτα σε ένα σημείο που η Σχολική Επιτροπή, όχι εργασία, ούτε κεραμίδι δεν θα μπορεί να αγοράσει. Γιατί όπως γνωρίζετε, τα κονδύλια που διαχειρίζεται η Επιτροπή είναι και ορισμένα και πολύ περιορισμένα. Γι’ αυτό και η Επιτροπή με την παλιά σύνθεσή της είχε αποφασίσει πως το κόστος επισκευής της στέγης ήταν έξω από τις αρμοδιότητες και την οικονομική της αντοχή».