logo


Με επίσημη καλεσμένη και τιμώμενη την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τα σχολεία της Βόρειας Αττικής θα λάβουν μέρος στο 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Ο.Ν.Α.Π. «Θέσπις» του Δήμου Διονύσου, την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, ώρα 6.30 μ. μ. στο αμφιθέατρο των Τοσιτσείων-Αρσακείων Σχολείων.
Στη φετινή εκδήλωση, που έχει θέμα «Παιδιά του Κόσμου», συμμετέχουν οι χορωδίες των Δημοτικών 1ου Αγίου Στεφάνου, 2ου Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, Σχολής Μάνου, των Γυμνασίων Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ώθησης και ο Μουσικός Όμιλος των Τοσιτσείων.
Ως γνωστόν, πρόκειται για έναν θεσμό καταξιωμένο στο χρόνο, που τη διοργάνωσή του είχε επί 10 χρόνια η εθελοντική κίνηση σχολείων Ο.Δ.Ο.Σ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Βόρειας Αττικής και από πέρυσι ανέλαβε να συνεχίσει ο Δήμος Διονύσου. Την επιμέλεια του φετινού Φεστιβάλ έχουν η μουσικός των Τοσιτσείων Χρ. Βαρσάμη και ο φιλόλογος του Γυμνασίου Διονύσου Γ. Κωβαίος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος, θα παρευρίσκονται στο Φεστιβάλ μαθητές και καθηγητές από σχολείο της Κωνσταντινούπολης, φιλοξενούμενοι του Γυμνασίου Διονύσου.