logo


Η Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Διονύσου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Τέχνη και κρίση”, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 19.00, στο θέατρο του Λυκείου Άνοιξης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος και ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης. Στόχος είναι μέσα από τις εισηγήσεις και την ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει να ανοίξει ο προβληματισμός και ο διάλογος τόσο για την επίδραση της κρίσης στην τέχνη όσο και για τις δυνατότητες που η πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία δίνουν, για να αντισταθούμε και τελικά να φύγουμε από την αρνητική πραγματικότητα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «αναμφισβήτητα, η οικονομία αποτελεί το μείζον επίπεδο εκδήλωσης της κρίσης. Οι μειώσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων, η περικοπή των κοινωνικών δαπανών και των δημοσίων επενδύσεων είναι οι παράγοντες που, κυρίως, απειλούν τη χώρα με κοινωνική ερήμωση.
Όμως, η πραγματικότητα  είναι μια αδιάσπαστη ενότητα οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών και πολιτισμικών στοιχείων και έτσι η κρίση είναι, εκ των πραγμάτων, πολυεπίπεδη. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι επιπτώσεις της κρίσης στον πολιτισμό, ο οποίος αν και περνά, σε επίπεδο επικαιρότητας, σε δεύτερη μοίρα αποτελεί πυρηνικό στοιχείο για την ανάπτυξη των ανθρώπινων κοινωνιών».