logo


Αναλυτικά και ένα προς ένα ανέδειξε τα κενά σε εκπαιδευτικούς που ακόμη και σήμερα, δυόμιση μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, παρατηρούνται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Διονύσου επικεφαλής  της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, η  κ. Σώκου, καταγγέλλοντας την «κυβερνητική πολιτική που στέλνει στο περιθώριο, την αμάθεια ή την ημιμάθεια όσους δεν έχουν να πληρώσουν για να μορφωθούν», υπογράμμισε τα παρακάτω για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της πόλης:

Στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγ. Στεφάνου, στο ολοήμερο τμήμα, λείπει 1νηπιαγωγός

Στο 2ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου, στο ολοήμερο, λείπει 1 δάσκαλος

Στο 1ο και το 2ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου, στα τμήματα ένταξης, λείπουν 2 δάσκαλοι

Τα πράγματα είναι κατά τι σοβαρότερα στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου τα κενά είναι πολλαπλάσια:

Στο Λύκειο Δροσιάς λείπουν θεολόγος και μαθηματικός

Στο Γυμνάσιο Δροσιάς λείπει μαθηματικός

Στο Λύκειο Κρυονερίου λείπουν καθηγητής πληροφορικής, σχεδίου και θεολόγος

Στο Λύκειο Άνοιξης λείπουν θεολόγος και μαθηματικός

Στο Γυμνάσιο Αγ. Στεφάνου λείπει μαθηματικός

Στο Λύκειο Διονύσου λείπει θεολόγος και

Στο Γυμνάσιο Διονύσου λείπει βιολόγος

Απαντώντας στα παραπάνω η Αντιδήμαρχος Παιδείας Θ. Σαραντάκη παραδέχτηκε ότι, όπως ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, τα κενά στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης δεν αναμένεται πλέον να πληρωθούν φέτος, με εξαίρεση ίσως το μαθηματικό στο Γυμνάσιο της Δροσιάς για την εξασφάλιση του οποίου καταβάλλεται προσπάθεια. Διαβεβαίωσε πάντως το Δημοτικό Συμβούλιο πως τη νέα σχολική χρονιά, κενά δεν θα υπάρχουν.

Όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα προβλήματα με τα κενά σε εκπαιδευτικούς  δημιουργήθηκαν κατά κύριο λόγο λόγω κυήσεων και έχει καταβληθεί προσπάθεια να λυθούν είτε εκ των ενόντων με προσωρινή κάλυψη από άλλο δάσκαλο είτε με αναπλήρωση.