logo


Στο Γαλατικό χωριό της…  Σταμάτας 40 παιδάκια Νηπιαγωγείου κινδυνεύουν από τον περασμένο Οκτώβριο να τους έρθει ο ουρανός στο κεφάλι!!! Κι αυτό γιατί στη στέγη του σχολείου τους υπάρχει διαρροή νερού τέτοια που όταν βρέχει ο χώρος λιμνάζει, η υγρασία έχει μεταδοθεί στην τοιχοποιία του παρακείμενου Δημοτικού, ενώ υπάρχει άμεσος ο κίνδυνος να αρχίσουν να πέφτουν οι σοβάδες!!! Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να μεταφερθούν όλα τα νήπια- 40 τον αριθμό- σε μια αίθουσα, πολλά από αυτά να έχουν ήδη παρουσιάσει ασθματικά προβλήματα ενώ η στενότητα του χώρου ευνοεί  την ταχύτατη εξάπλωση μεταδοτικών ασθενειών. Στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τόσο των γονιών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Νηπιαγωγείου, η Διοίκηση του Δήμου- όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων- τους  παρέπεμπε από τον Άννα στον Καϊάφα και από τη Σχολική Επιτροπή στις Τεχνικές Υπηρεσίες και τούμπαλιν, ενώ το πρόβλημα της στέγης επιδεινωνόταν σταθερά και «καμία ενέργεια δεν έχει υλοποιηθεί εκ μέρους τής Διοίκησης προς αποκατάσταση των φθορών».

Αυτά καταγράφουν σε έγγραφο διαμαρτυρίας τους οι γονείς του Νηπιαγωγείου και αυτά θέλησαν να μεταφέρουν, μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, την Πέμπτη 4 Απριλίου το πρωί στο Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, ζητώντας του να δεσμευθεί ρητά και κατηγορηματικά πως το αργότερο μέχρι και το Πάσχα, που το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για 15 ημέρες, η στέγη θα επισκευαστεί. Αντί του Δημάρχου, που απουσίαζε, μίλησαν με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αν. Μαλάτο, που ανέλαβε να ενημερωθεί για την υπόθεση. Όμως την υπόθεση οι γονείς την γνώριζαν καλύτερα από κάθε άλλον και το μόνο που ζητούσαν ήταν δέσμευση από τον πλέον αρμόδιο για την άμεση επισκευή της στέγης.

«Πρώτο θέμα»

Έτσι επιτόπου αποφάσισαν να αναζητήσουν άκρη από άλλο δημοτικό παράγοντα  και απευθύνθηκαν στη Λ. Μήλα, ως Πρόεδρο (σ.σ. εκτός και αν η Περιφέρεια έχει διαφορετική γνώμη…) της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου. Η κ. Μήλα υπογράμμισε πως στην παρούσα φάση συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να φέρει το πρόβλημα του Νηπιαγωγείου «πρώτο θέμα» στην προσεχή συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, την άλλη Παρασκευή. Στη συνεδρίαση αυτή, όπως είναι φυσικό, οι γονείς ζήτησαν να παρευρίσκονται, απειλώντας πως αν η στέγη του σχολείου δεν επισκευαστεί στο χρονοδιάγραμμα που θέτουν στη Δημοτική Αρχή, «τότε θα μιλήσουν τα κανάλια»!