logo


Μεγάλη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Διονύσου, όπου φαίνεται πως οι συσχετισμοί δυνάμεων αναδιαμορφώνονται και νέα σχήματα διεκδικούν τη θέση τους στο δημοτικό σκηνικό.

Η πρώτη δημοτική κίνηση, με την ονομασία Διονύσου Συμπολιτεία, στην πρώτη δημόσια πρόσκλησή της  καλεί όσους συμφωνούν με τις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας, των ρεαλιστικών και ολοκληρωμένων σχεδιασμών και των πολιτών ως ελεύθερων ανθρώπων να πλαισιώσουν την κίνηση και, μέσα από δημόσιο διάλογο, να συνδιαμορφώσουν το πρόγραμμά της.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση για τη δημιουργία της δημοτικής κίνησης, βάρος δίδεται σε τρεις βασικές προτεραιότητες, που ο συνδυασμός τους και μόνο ενισχύει την κοινωνική συνοχή και ασφάλεια στην  περιοχή:

–    κοινωνική αλληλεγγύη: αξιοπρεπείς κοινωφελείς υποδομές, προγράμματα εκπαίδευσης και αθλητισμού δωρεάν για παιδιά και νέους και δράσεις πρόνοιας για ηλικιωμένους και έχοντες ανάγκη,

–    οικολογική διαχείριση της καθημερινότητας: έξυπνες και μικρού κόστους λύσεις για απορρίμματα – ανακύκλωση, συντήρηση υποδομών, εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος,

–    πολιτισμός: καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές και πνευματικές δράσεις, χωρίς πολυδάπανες φιέστες, με στόχο την κατανόηση της σημασίας του “εμείς” για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Έτσι, όπως υποστηρίζεται στην πρόσκληση, ο Δήμος αναδεικνύεται εμπράκτως αρωγός και συμπαραστάτης του Δημότη».

Η ιστοσελίδα της Διονύσου Συμπολιτείας, όπου αναρτώνται νέα αλλά και σχόλια αναγνωστών, είναι: dionysou-sympoliteia.blogspot.com

***

Εντωμεταξύ, και δεύτερη δημοτική κίνηση έκανε την εμφάνισή της στην πόλη μας. Οι Ενεργοί Πολίτες Διονύσου, όπως είναι η ονομασία της, προέρχονται από τη Συμμαχία για τον Πολίτη και αποχώρησαν πρόσφατα διαμαρτυρόμενοι για τη στάση των 4 δημοτικών συμβούλων της παράταξης που προχώρησαν στην ψήφιση του προϋπολογισμού, παρά την αντίθετη απόφαση της Συμμαχίας. Έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα κείμενο όπου στηλιτεύουν με σκληρή γλώσσα τη «μετάλλαξη της Συμμαχίας σε συμπληρωματική δύναμη μιας παραπαίουσας δημοτικής αρχής… χωρίς έστω μια δημόσια πολιτική αποδοκιμασία, χωρίς μια δημόσια Συγγνώμη, χωρίς καμιά πρωτοβουλία αυτοκάθαρσης. Έξω από κάθε δεοντολογική πρακτική, έξω από κάθε πρόνοια του Κανονισμού Λειτουργίας της, έξω από τις αρχές και αξίες της. Αναλαμβάνοντας έτσι στο ακέραιο την ευθύνη για τη διάψευση της Ελπίδας, που αντιπροσώπευε,  την απαξίωση της αξιοπιστίας της και την κατεδάφιση του οικοδομήματος, που με πολύ κόπο έχτισε τα δυο τελευταία χρόνια».

Τιε εξελίξεις στους Ενεργούς Πολίτες Διονύσου μαθαίνουμε από το energoipolitesdionisou28.blogspot.com