logo


Αυτό απαίτησαν οι κάτοικοι της Σταμάτας που και τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 6 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι όπου ήταν εγκατεστημένη η κεραία της COSMOTE.

Στη συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι από κάθε άλλη φορά, ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους πως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τον επισκέφτηκε στο Δήμο αντιπροσωπεία της εταιρίας, για να του παραδώσει επιστολή εκ μέρους του Υποδιευθυντή της COSMOTE Ισ. Βιτέλα.

Στην επιστολή αυτή η εταιρία δεσμεύεται για την εντός των ημερών απομάκρυνση και του μηχανολογικού εξοπλισμού της κεραίας. Η εξέλιξη αυτή ανέστειλε, τουλάχιστον προσωρινά, την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων κατά της COSMOTE, ενώ δεν καθησύχασε απολύτως τους συγκεντρωμένους, γονείς και γείτονες στην πλειονότητά τους. Όλοι, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους «για τα παιδιά μας που κινδυνεύουν άμεσα», επέμεναν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης και της υπόλοιπης εγκατάστασης, ενώ στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν ακούστηκε από τον κάτοικο της περιοχής Α. Αποστόλου η πρόταση για τη διοργάνωση σχετικής ημερίδας στο Δήμο, πρόταση που βρήκε σύμφωνο τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, επίσης κάτοικο Σταμάτας,   Ν. Παππά.

Υπενθυμίζεται πως η κεραία της COSMOTE ήταν τοποθετημένη σε απόσταση μικρότερη από αυτή που προβλέπεται,  από τα σχολεία, το ΚΑΠΗ και την πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας, κάτι το οποίο είχε αποσιωπηθεί στρη σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρίας.