logo


Μηδενική χρέωση στα τέλη ύδρευσης για άτομα με αναπηρία άνω του 67% και για οικογένειες με όλα τα μέλη τους άνεργα, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου στη συνεδρίασή του την Τρίτη 13 Μαρτίου.

Αρχικώς η εισήγηση προέβλεπε την παραπάνω απαλλαγή  για ΑμΕΑ με αναπηρία άνω του 80%, σημείο στο οποίο διαφώνησε η πλειονότητα των συμβούλων της μειοψηφίας. Για αναπηρίες μαϊμού και για πλαστά πιστοποιητικά μίλησε ο Αντιδήμαρχος  Ανθρώπινου Δυναμικού Δ. Σακελλαρίου προκαλώντας την άμεση αντίδραση των συναδέλφων του.

Ο Π. Λουκάτος, μάλιστα από τη Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε πως «εδώ καλά είναι οι άνθρωποι και δουλειά δεν βρίσκουν, πόσω μάλλον αν έχουν αναπηρία». Και ζήτησε το ποσοστό να κατεβεί στο 67%, όπως  προβλεπόταν στον προηγούμενο κανονισμό ύδρευσης.

Δεχόμενος την τροποποίηση αυτή ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, προσέθεσε και την πρόταση για απαλλαγή από τα τέλη όσων οικογενειών, μεσούσης της κρίσης,  είναι αποδεδειγμένα άνεργες και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Και οι δύο παραπάνω απαλλαγές ισχύουν για την κατανάλωση νερού μέχρι τα 150 κυβικά.

Τώρα, πώς από τα παραπάνω δεδομένα όπως τα ακούσαμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά και τα διαβάσαμε στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, φτάσαμε στο Δελτίο Τύπου, που αποδίδει στο Δήμαρχο και τις δυο προτάσεις, αλλοιώνοντας την ουσία της συζήτησης αλλά και την πραγματικότητα- άγνωστο…