logo


Άνοιξε η πλατφόρμα δημόσιου διαλόγου που θα λειτουργεί στη διεύθυνση: www.tosyn.gr και  αφορά στα Τοπικά Συμβούλια Νέων. Στη διεύθυνση αυτή θα γίνονται δεκτές προτάσεις για ένα μήνα και συγκεκριμένα ως τις 12 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται πως τα Τοπικά Συμβούλια Νέων, που οργανώνει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, είναι ένας σχετικά νέος θεσμός στη χώρα μας, αφού ξεκίνησε το 2008 οπότε έγιναν και οι πρώτες εκλογές. Στην πορεία όμως ατόνησε καθώς ουδέποτε εξαγγέλθηκαν οι επόμενες αρχαιρεσίες, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία και συμμετοχή των εκλεγμένων στα Τοπικά Συμβούλια Νέων.
Στόχος του θεσμού, «ήταν και παραμένει, η ολοκληρωμένη, μαζική, άμεση και αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στα κοινά». Επίσης στόχος είναι «η δημιουργία ενός Συμβουλίου σε κάθε Δήμο- μετά από διενέργεια εκλογών- που θα έχει την αρμοδιότητα να προωθεί τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική νεολαία».
Δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εκλογές αυτές έχουν όλοι οι νέοι, που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν οι ίδιοι με αυτά που τους αφορούν, αναζητώντας λύσεις και προτάσεις προσαρμοσμένες στις δικές τους ανάγκες και φυσικά σε εκείνες του τόπου στον οποίο ζουν.

Πηγή: ota.gr