logo


Με συγκέντρωση στο δημοτικό κατάστημα της Σταμάτας και εν συνεχεία πορεία προς την οικία όπου έχει τοποθετηθεί η κεραία της COSMOTE, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, που εδώ και λίγο καιρό αγωνίζονται να απομακρύνουν την κεραία από την πόλη τους.

Επιπλέον, ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας αποφάσισε να καταθέσει άμεσα ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού, αναθέτοντας την υπόθεση στον έμπειρο περί το θέμα των κεραιών κινητής δικηγόρο Γ. Θωμάκο, που συνεργάζεται και με το Σύλλογο Κηφισιά SOS.

Πιο συγκριμένα, χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων στη Σταμάτα, όπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Παππάς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου Τ. Κώνστα- Τσουκλίδη ενημέρωσαν τους –πολλούς- παρισταμένους για τις εξελίξεις στο θέμα που απασχολεί την περιοχή το τελευταίο διάστημα. Η κ. Κώνστα αναφερόμενη στην επικείμενη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της COSMOTE, σημείωσε πως η κεραία που είναι τοποθετημένη στην οικία Μιχαλόπουλου επί της Κων/λεως εδώ και δυο χρόνια, μπορεί να παραμείνει νόμιμα εκεί μέχρι το Μάρτιο του 2014, όπως ορίζει ο πρόσφατος νόμος Βορίδη. Το «όπλο» όμως που θα επικαλεστεί ο κ. Θωμάκος  στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων είναι η αρχή της προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος, όπως έχει υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με επιπλέον βέβαια ατού, όπως υπενθύμισε ο κ. Παππάς, το γεγονός πως τα στοιχεία στα οποία η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στήριξε την έγκρισή της στην κεραία , ήταν ψευδή και ελλιπέστατα (σ.σ. υπενθυμίζεται πως το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, ένας παιδικός σταθμός και η πλατεία της Σταμάτας βρίσκονται σε ακτίνα 180 μέτρων από την κεραία, χωρίς τούτο να αναφέρεται στο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα που η COSMOTE προσκομίζει με την αίτησή της!). Πρόσθεσε μάλιστα ο Αντιδήμαρχος πως το Δημοτικό Συμβούλιο τρεις μόλις ημέρες νωρίτερα είχε πάρει ομόφωνη απόφαση για αποξήλωση άλλων τριών κεραιών στο Διόνυσο, αλλά και για την απομάκρυνση όλων των κεραιών κινητής από το δομημένο ιστό της πόλης μας.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Ν. Πιεράκου, πρώην Διευθυντή του ΟΤΕ και κατοίκου Σταμάτας, ο οποίος επιβεβαίωσε την επικινδυνότητα των κεραιών, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ακτίνα των 50-300 μέτρων γύρω από αυτές  ως «θανατηφόρα ζώνη»! Και τόνισε ξανά και ξανά, πως οι εταιρείες φοβούνται τις αντιδράσεις του κόσμου, γι’ αυτό και εκτός από τις επίσημες ενέργειες προς φορείς και υπηρεσίες, θα πρέπει να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές από κατοίκους, ως ισχυρός μοχλός πίεσης.

«Μέχρι τη Δευτέρα! Αλλιώς…»

Εν συνεχεία, όλοι οι παριστάμενοι κινήθηκαν προς την οικία Μιχαλόπουλου, με στόχο να καταστήσουν σαφή την πρόθεση αποξήλωσης της κεραίας. Το μήνυμα που ο Αντιδήμαρχος απηύθυνε προς τους ιδιοκτήτες ήταν κάτι παραπάνω από σαφές: «Έχετε διορία μέχρι την προσεχή Δευτέρα για να κατεβάσετε μόνοι σας την κεραία. Διαφορετικά θα καταφύγουμε σε άλλες λύσεις»!!!

Να σημειώσουμε εδώ την πολυπληθή παρουσία των κατοίκων, και όχι μόνο γονιών,  του Αντιδημάρχου Οικονομικών Ν. Πέππα, της δημοτικής συμβούλου της Συμμαχίας Λ. Παπαπαναγιώτου και  σύσσωμου του Τοπικού Συμβουλίου.