logo


Στο συμπέρασμα ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών τόσο στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όσο και στην προ ημερών συνάντησή τους, δεν έχει διασφαλιστεί τρόπος παράτασης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», κατέληξε στη χθεσινή του συνεδρίαση το δ.σ. της ΚΕΔΕ.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης αλλά και ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος πρότειναν το πρόγραμμα, που λήγει στις 31 Μαρτίου, να παραταθεί για 6 μήνες, χωρίς πάντως να πείσουν για τη χρηματοδότησή του, ενώ η ΚΕΔΕ αντιπρότεινε 9μηνη παράταση τόσο για το «Βοήθεια» όσο και για τα ΚΗΦΗ.

Για το λόγο αυτό οι δήμαρχοι ζητούν από την κυβέρνηση να διασφαλίσει εγκαίρως τη χρηματοδότηση του προγράμματος με 30 εκατομμύρια ευρώ, που απαιτούνται για τη συνέχισή του, καθώς, όπως τονίζουν, οι δήμοι παρά την οικονομική στενότητα έχουν δώσει 15 εκατ. ευρώ, για το πρώτο τρίμηνο του 2013 για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Παράλληλα το δ.σ. της ΚΕΔΕ επαναβεβαίωσε τη θέση του ότι αν δεν τροποποιηθούν τα κριτήρια και οι όροι ένταξης στο νέο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων», πολλοί μέχρι τώρα ωφελούμενοι και με μεγάλες ανάγκες φροντίδας, θα βρεθούν εκτός προγράμματος, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.