logo


Ο προϋπολογισμός του Δήμου Διονύσου, ύψους 49 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 22 Ναι, 11 Όχι (ΑΔΚ και Λ. Σ.) και 6 λευκά από τους ανεξάρτητους. Και δημιούργησε τελείως νέα δεδομένα στο δημοτικό σκηνικό:

Ισχυροποιήθηκε (ίσως βέβαια πρόσκαιρα) ο Δήμαρχος Διονύσου, εξασφαλίζοντας παράταση χρόνου αλλά και (απρόσμενη;) στήριξη.

Οδήγησε σε ουσιαστική διάλυση την παράταξη της Συμμαχίας για τον Πολίτη, μια που αμέσως παραιτήθηκαν από μέλη αλλά και από τη θέση ευθύνης τους 9 στελέχη της, ανάμεσά τους και 4 τοπικοί σύμβουλοι.

Πόλωσε ακόμη περισσότερο το κλίμα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και μετέφερε αυτήν την πόλωση μέσα στην πόλη και ανάμεσα στους δημότες.

Και -το ουσιαστικότερο κατά τη γνώμη μας- δυναμίτισε εκ θεμελίων κάθε διάθεση ή σκέψη για συναίνεση από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης: Από δω και στο εξής μόνο μία από αυτές  θα είναι ο προνομιακός(;) συνομιλητής της Διοίκησης.

Σ’ αυτό το αναδιατασσόμενο δημοτικό σκηνικό, εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί στη Διοίκηση του Δήμου η αίσθηση- η ψευδαίσθηση καλύτερα- της ισχύος και της ασφάλειας. Το ίδιο εύκολα μπορεί όμως να αναβιώσουν οι πρακτικές αλαζονείας, αδιαλλαξίας και αυταρχισμού, που την έχουν σημαδέψει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα νέα- σκληρότερη- ίσως πόλωση. Γιατί όπως είναι γνωστό, στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος…