logo


 

«Με κάνετε να ντρέπομαι! Μιλάτε για αποστασίες σήμερα, τη στιγμή που δεν κάνουμε τίποτα για να πάει ο τόπος μπροστά!». Ήταν η δήλωση διαμαρτυρίας της δημοτικής συμβούλου από τη Ροδόπολη Στέλλας – Σοφίας Μαγγίνα, όταν άκουσε τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Δ.  Σακελλαρίου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 13 Φεβρουαρίου να αποκαλεί τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας «αποστάτες», ανατρέχοντας μάλιστα στην ελληνική ιστορία μέχρι και τον Τσιριμώκο!

Η κ. Μαγγίνα έκανε ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία της στα δυο πρόσφατα Δημοτικά Συμβούλια, όταν συζητήθηκε ο ορισμός των μελών στα Διοικητικά Συμβούλια των 4 Νομικών Προσώπων του Δήμου – δηλαδή στις 2 Σχολικές Επιτροπές, τον ΘΕΣΠΙ και την ΕΣΤΙΑ. Ψηφίζοντας σταθερά «λευκό» σε όλες τις ψηφοφορίες που έγιναν για όλα τα προτεινόμενα πρόσωπα, επέλεξε να υπερψηφίσει μόνο την υποψηφιότητα του Ν. Καρυστινού για το αξίωμα του Προέδρου του ΘΕΣΠΙ. Προέβη μάλιστα στην παρακάτω – διφορούμενη, κατά πολλούς – δήλωση: «Στηρίζω τον κ. Καρυστινό όχι ως πολιτική επιλογή, συμπόρευση και σύντμηση με τη Διοίκηση, αλλά επειδή είναι ένας νέος άνθρωπος, με την ελπίδα πως θα προσφέρει στα δρώμενα του Θέσπιδος και θα παραμείνει μακριά από πολιτικές στρατηγικές».

Έντονες φήμες στη Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης θέλουν τη νεαρή δημοτική σύμβουλο να είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με τις επιλογές του Δημάρχου στον ορισμό των Αντιδημάρχων και γενικότερα των προσώπων της Διοίκησης. Η ίδια δηλώνει ότι με το να διορίζονται συνεχώς τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, κατά κύριο λόγο οι σκληροπυρηνικοί γηραλέοι σε θέσεις κλειδιά, η χαώδης κατάσταση που επικρατεί στoν Δήμο Διονύσου σίγουρα δε θα διορθωθεί αλλά αντιθέτως θα οδηγήσει σε περαιτέρω χαοτικές καταστάσεις. Μάλιστα, φημολογείται ότι η κ. Μαγγίνα είχε ζητήσει από τον κ. Καλαφατέλη την αξιοποίησή της στο καινούργιο σχήμα, όπως αυτό ορίστηκε τον Ιανουάριο 2013.

Η ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου είχε κορυφωθεί λίγα λεπτά νωρίτερα: Η ανεξήγητη απόσυρση εκ μέρους της Διοίκησης  θέματος που αφορούσε σε έγκριση απόφασης του Δ.Σ. της ΕΣΤΙΑΣ δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά στους συμβούλους που συμμετέχουν στο Νομικό αυτό Πρόσωπο. Ανάμεσά τους και στον Θ. Μπούσμπουρα (Συμμαχία για τον Πολίτη), που δεν πείστηκε από τη δήλωση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη «όπως το φέραμε, έτσι και το αποσύρουμε»(…), και επέμεινε να μάθει τους λόγους της απόσυρσης του θέματος. Μπροστά στην επιμονή του αυτή, ο κ. Καλαφατέλης τού απέδωσε χαρακτηρισμό που παραπέμπει ευθέως στα σύγχρονα φασιστοειδή της πολιτικής μας σκηνής! (σ. σ. Ο χαρακτηρισμός αυτός με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δ.Σ. Τ. Καρασαρλή απαλείφθηκε από τα πρακτικά).

Όμως το κακό είχε γίνει. Και σύσσωμη η μειοψηφία, οργισμένη και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας το Δήμαρχο και την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε τοποθέτησή του, αμέσως μετά, για το παραπάνω περιστατικό, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Σακελλαρίου αποκάλεσε «αποστάτες» τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, κατηγορώντας τους ότι προτιμούν να αποχωρήσουν παρά να τιμήσουν το ρόλο τους.