logo


Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το Διευθυντή του Λυκείου Διονύσου  Π. Κουλουρίτη το πρωί του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου, όταν πηγαίνοντας στο σχολείο βρήκε το ισόγειο πλημυρισμένο από νερά! Όπως φάνηκε, στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στην αποχώρηση της Δ/ντριας Γυμνασίου Α. Δαδιώτου από το σχολείο αργά το βράδυ της Παρασκευής, και στην άφιξη του κ. Κουλουρίτη νωρίς το Σάββατο, κάποιοι είχαν προλάβει να διαρρήξουν το κυλικείο, που έχει και συναγερμό, να καταστρέψουν όσες ηλεκτρικές συσκευές μπορούσαν, να κλέψουν αναλώσιμα και φεύγοντας  να ανοίξουν τη βρύση, με αποτέλεσμα να πλημυρίσει το ισόγειο, και να χρειαστούν προσπάθειες πέντε ανθρώπων για πέντε ώρες ώστε να απομακρυνθούν τα νερά!

Το παραπάνω είναι το τελευταίο μόνο στη λίστα των καταστροφών και των βανδαλισμών που σημειώνονται εδώ και αρκετούς μήνες στο σχολικό συγκρότημα της οδού Αττάλου. Ανάμεσά τους  απόπειρες εμπρησμού, αλλεπάλληλες καταστροφές στο κυλικείο, φθορές και κλοπές στα λουκέτα, τις κλειδαριές ακόμη και στα κάγκελα, αλλά και τα αδέσποτα σκυλιά, πρόβλημα που μάλιστα χειροτερεύει. Αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γ. Κακούρη «το τελευταίο δίμηνο έχει γίνει αποκατάσταση της σιδερένιας περίφραξης  του σχολείου περισσότερες από τρεις φορές από υπάλληλο του Δήμου.

Το θέμα της φύλαξης των δύο σχολείων της πόλης μας, που πριν από πέντε κιόλας μήνες αναδεικνύαμε από την Οδό Διονύσου, έχουν θίξει με επιστολές τους προς όλους τους αρμόδιους δημοτικούς φορείς από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δύο Διευθυντές, επισημαίνοντας το… σταθερό κόστος επισκευής των φθορών που βαρύνει τακτικά το Δήμο και ζητώντας την 24ωρη φύλαξη του σχολικού χώρου, για την εξοικονόμηση χρημάτων και την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, όπου την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου συζητήθηκε το θέμα για μια ακόμη φορά, ουσιαστικά επανέλαβε το επιτακτικό αίτημα για την 24ωρη φύλαξη του σχολείου, με όποιον τρόπο ο Δήμος θεωρεί πρόσφορο.